Palestijnen vangen bot na bezoek Van der Staaij

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De Palestijnse regeringspartij PLO kon het niet waarderen dat het Nederlandse Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) onlangs in de herfstvakantie een Israëlische nederzetting bezocht. De partij diende een klacht in bij Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). Zij wijst de Palestijnen erop dat Nederlandse parlementariërs op eigen initiatief een bezoek kunnen brengen aan plekken die zij belangrijk vinden.

Van der Staaij reisde afgelopen week naar een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, die ligt in bezet Palestijns gebied. Hij bezocht onder meer de Grot van Patriarchen in Hebron, waar de aartsvaderen zouden liggen begraven. Hoewel deze plek in Palestijns gebied ligt, sterkte deze Van der Staaij. Volgens de SGP-voorman is deze plaats ‘bij uitstek een plek van de historische aanwezigheid van de Joden in dit gebied’.

De SGP-leider reisde samen met 22 andere christelijke pro-Israëlische parlementariërs uit de hele wereld naar nederzettingen op de West Bank. De reis wordt georganiseerd door de Israel Allies Foundation, een organisatie die wereldwijd politieke steun voor Israël mobiliseert. De PLO diende daarop een protestbrief in. De partij stelde onder andere dat Van der Staaij en de rest van het gezelschap Israëlische kolonisten ‘de schijn van legitimiteit geven’ door hen met een bezoek te vereren.

Van der Staaij lijkt zich weinig aan te trekken van de kritiek. “Gelukkig gaan we zelf over onze werkbezoeken en niet de PLO,” aldus de SGP’er. “De PLO denkt over de situatie in het Midden-Oosten duidelijk anders dan wij. De SGP heeft alle begrip voor de veiligheidspolitiek van Israël, en dat verandert niet door een brief van de PLO aan onze Kamervoorzitter en de minister van Buitenlandse Zaken.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Palestijnen vangen bot na bezoek Van der Staaij