Boos en verontwaardigd om Pallywood – column Brigitte Wielheesen

Foto van Brigitte Wielheesen.

Sinds gisterenavond ben ik in Beit Lechem HaGlalit, In Israël. Ik spreek met de gastheer en weer gaat het gesprek over de omstreden resolutie van UNESCO. Een staaltje Pallywood van historisch, archeologisch, politiek en geografisch bedrog. Hier in Israël is dit het gesprek waar iedereen sinds dinsdag over spreekt. Ironisch genoeg is het besluit genomen tijdens de week van Soekot, een van de drie grote Joodse feesten waarvoor al minstens drieduizend jaar Joodse pelgrims naar Jerusalem komen om te bidden bij de kotel de westelijke muur van de Tempel. Ook ik stond afgelopen week tussen de grote menigte bij de kotel tijdens Birkat HaKohaniem, de zegening van de Hoge Priesters. Of je nu religieus bent of niet, Jeruzalem is magisch voor iedere Jood.

Iedereen in Israël is boos en verontwaardigd. De resolutie van vorige week ontkent de historische banden tussen het Jodendom en Jeruzalem, en bevestigd de vrees van Israëli’s ‘dat de internationale gemeenschap; waaronder met name de Verenigde Naties, zich blijft inzetten voor een anti-Israëlische agenda. De eenzijdige, anti-Israël-tekst werd geschreven door Mahmoud Abbas’ consorten en is ingediend door zeven Arabische landen, waaronder Soedan en Egypte. Laten we even niet benoemen dat Soedan een president heeft die is aangeklaagd voor oorlogsmisdaden voor de genocide in Darfur. En laten we niet benoemen dat Egypte de betrekkingen met Israël heeft hersteld om de opportunistische reden; IS in de Sinai, maar waarvan de regering blijkbaar niet breekt met de praktijk om leugens over Israël te verspreiden. En natuurlijk was DE terroristische organisatie Hamas vol lof over resolutie, geschreven door Palestijnen.

Iedereen weet dat de Tempelberg een van de heiligste plaatsen in het Jodendom is en dat het bestaan ​​van de Tempels zowel archeologische als historisch is bewezen. Maar in de resolutie van de UNESCO bestaat geen Joodse en ook niet de christelijke geschiedenis. De resolutie is een zo’n aanfluiting dat zelfs de Bulgaarse UNESCO-directeur-generaal Irina Bokova zich uitsprak tegen de bepaling.

Pallywood scoort met de “Tempel” ontkenning in de internationale gemeenschap. De voortdurende pogingen om twijfel te zaaien over de gevestigde historische band tussen Jeruzalem en het Joodse geloof is een Pallywood-leugen van de moefti van Jeruzalem. Hij beweerde dat de Tempelberg het terrein is van een moskee al vanaf de schepping van de wereld en dat er nooit een Joodse tempel heeft gestaan. President Abbas haalt in iedere toespraak de moefti aan en de wereld trapt erin. Arabische leiders, maar ook schrijvers en wetenschappers zijn al jaren bezig met hun campagne van het intellectueel wissen van feiten, gericht op het ondermijnen van de Joodse aanspraak op een deel van het land. Het aannemen van de resolutie van de UNESCO bewijst maar al te goed dat de mensheid het verstand verliest: De beloning aan de Arabische wereld voor bijna een eeuw wissen van feiten en het verspreiden van leugens.’

Categorie:

Home » Columns en opinie » Boos en verontwaardigd om Pallywood – column Brigitte Wielheesen