Paus Franciscus: ‘ik reis naar Israël’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

“Ik verwacht u in Jeruzalem, niet alleen ik, maar heel het land”, zei de 89-jarige president Peres tegen de paus in aanwezigheid van verslaggevers, nadat hij in Vaticaanstad een half uur onder vier ogen met het hoofd van de rooms-katholieke Kerk had gesproken. Peres is in het Vaticaan voor een bezoek aan de paus. De twee spraken een half uur over onder meer het antisemitisme in de wereld, zo liet het Vaticaan weten. Al in zijn tijd als bisschop in Argentinië probeerde Jorge Bergoglio anti-Joodse gevoelens tegen te gaan. De religieuze leider riep Peres op het vredesproces in het Midden-Oosten nieuw leven in te blazen. 

Als de paus naar Israel gaat is het het derde pausbezoek in de geschiedenis. De twee laatste voorgangers van Franciscus, de pausen Johannes Paulus II en Benedictus XVI, bezochten beiden Israël en de Westelijke Jordaanoever. Dat gebeurde in 2000 en 2009. Peres vroeg de heilige vader om ‘voor ons allen te bidden’. De president gaat woensdag naar Assisi, waar hij tombe van Sint Franciscus zal bezoeken. Dit is de heilige wiens naam de paus heeft gekozen.

Onlangs nog nodigde de Israëlische politicus de paus al uit om naar het Heilige Land te komen. Hij deed de inventatie toen een groep Poolse bisschoppen hem bezochten. De Polen waren in Israel voor een pelgrimstocht. Het is nog niet duidelijk wanneer paus Franciscus naar Israël komt.

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Paus Franciscus: ‘ik reis naar Israël’