‘Pechtold verkondigt antisemitische standpunten’

Gidi-Markuszower
ParoolTv

Aankomend PVV-senator Gidi Markuszower was afgelopen maandag te gast bij WNL Haagse Lobby, waar presentator Martijn de Greve hem uitgebreid interviewde. Volgens de politicus is het CIDI de laatste jaren ‘linksig geworden’ en verkondigt D66-voorman Alexander Pechtold ‘antisemitische standpunten’. Het werd een goed gesprek over de inhoud.

De PVV is pro-Israel en anti-islam, en daarmee komt de partij in Den Haag soms in de problemen. Met Bart Schut van de site Jalta analyseerde de Joodse Nederlander de laatste ontwikkelingen, waaronder de opleving van het antisemitisme in Nederland en Europa in de laatste jaren. Schut: “In Frankrijk zie je dat een bekende moslim-komiek zowel vrienden heeft in de pro-Palestina-beweging als binnen het extreem rechtse Front National. In Nederland zie je dat gelukkig niet”. Markuszower: “In Nederland zie je dat juist wél. Linkse politieke partijen zijn virulent anti-Israel en ontkennen dat het Joodse volk een eigen land mag hebben. Dat is het oude antisemitisme in een nieuw jasje. Zij vinden hun partners in de moslimgemeenschap”.

Markuszower typeert zich als ‘een PVV’er in hart en nieren’ en in het verleden stemde hij op Pim Fortuyn. “Geert Wilders is bereid om te betalen voor onze vrijheid. Daar heb je guts voor nodig”. Wilders reisde in de afgelopen tijd door Amerika, waar hij de Anti-Defamation League (ADL) en een aantal vooraanstaande Republikeinse politici tegen zich kreeg. Volgens Markuszower zijn ze de weg kwijt. “Ze zijn de laatste jaren meer een praatpop van de Amerikaanse regering en het CIDI is een beetje de counterpart van de ADL. Ze zijn linksig geworden, de laatste jaren”, aldus de PVV’er. Het is een belangrijke club in Nederland die goed werk doet, maar ‘het is geen bewezen Joodse club’. Wil de PVV in bepaalde partijen bij zich houden? vroeg presentator De Greve aan Markuszower. “De steun van het CIDI aan de PVV is in het grote geheel niet zo heel belangrijk”.

Geert Wilders spreekt ook met D66-leider Alexander Pechtold en Michiel Servaes van de PvdA, zo concludeert Markuszower. “Dat zijn mensen die rabiate anti-Israel en antisemitische programmapunten verkondigen. De reflex om rechts te beschuldigen van antisemitisme is een hele oude analyse die volgens mij irrelevant is. De echte problemen voor de Joden in West-Europa zitten juist bij links, waar het bestaansrecht van de staat Israel ontkent wordt. En door de grote toestroom van meer moslims in het land krijg je meer Jodenhaat”. Schut is pessimistisch over de toekomst voor de Joden. “Het antisemitisme zal niet afnemen. Er zijn honderden Syrie-gangers die straks terugkomen, zo niet duizenden naar Europa”.

Beluister het hele gesprek met Gidi Markuszower en Bart Schut via deze link.

Categorie:

Home » Nieuws » ‘Pechtold verkondigt antisemitische standpunten’