Peres tegen Van Rompuy niet nader tot elkaar

Van Rompuy
wiki

Peres verwierp verder de EU-kritiek op het nederzettingenbeleid van zijn land. Volgens hem zou de bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever de vrede met de Palestijnen niet in de weg zitten. Van Rompuy pleitte voor een tweestatenoplossing met een levensvatbare Palestijnse staat naast Israël. “Daarom heb ik er op aangedrongen om het nederzettingenbeleid tot illegaal te verklaren”, aldus de EU-president.

“Ik accepteer de kritiek niet die zegt dat we, door de nederzettingen, de kans hebben verloren om tot een tweestatenoplossing te komen”, zei Peres tijdens een persconferentie. “De belangrijkste uitdaging is niet het nederzettingenbeleid, maar de terreur. Neem de terreur weg uit Gaza en ze krijgen daar dan een vrije staat. Dit heeft niets van doen met Israël”. De Israelische president vroeg zich af waarom de EU Hamas en Hezbollah niet veroordeelt.

De EU is recentelijk onder druk komen te staan, nadat duidelijk werd dat Hezbollah een terroristische cel had op Cyprus. Ook is er een link tussen de Libanese militante organisatie en de aanslagen op een touringcar vol Israelische toeristen in Bulgarije. De EU, die Hezbollah niet ziet als een terroristische organisatie, is onder druk komen te staan om dit nu wel te doen. Peres wilde hier niet op ingaan. “Bulgarije heeft geprofiteerd van Europa”, zei de politicus. Hij prees het Europese project.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Peres tegen Van Rompuy niet nader tot elkaar