Naftaniel vertrekt als directeur van het CIDI

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Naftaniel was sinds 1980 het gezicht van de organisatie en vervulde met zijn directeurschap een vooraanstaande rol als ambassadeur voor de Joodse wereld in Nederland. Hij wordt op 18 maart opgevolgd door adjunct-directeur Esther Voet. Dat maakte het CIDI vandaag bekend. Naftaniel zal zijn werkzaamheden tot aan zijn pensionering in november afbouwen. Daarna blijft hij verbonden als adviseur  aan de organisatie.

Esther Voet (49) is van huis uit journalist. Voordat zij begin 2012 bij het CIDI begon, was ze hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad. Ook werkte ze onder meer voor woonblad Vivenda en het magazine Puur Smaak. Volgens voorzitter Onno Hoes van het CIDI heeft Naftaniel ‘een belangrijke rol vervuld in de meningsvorming over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten en de speciale positie van Israël daarin’. Daarnaast is Naftaniel in de strijd tegen racisme en antisemitisme een continue stimulator geweest van een open en respectvolle publieke discussie, aldus Hoes.

Ronny Naftaniel studeerde in 1976 af en werd in hetzelfde jaar hoofdmedewerker van het CIDI, waarvan hij in 1980 directeur werd. Daarnaast was hij in 1978 correspondent voor het ANP. In 1993 werd Naftaniel uitvoerend vicevoorzitter van het Europees Joods Informatiecentrum, CEJI in Brussel. Hij is penningmeester van het Centraal Joods Overleg, de koepel van Joodse organisaties van Nederland. Als zodanig was hij een van de hoofdonderhandelaars met de kabinetten Kok en het bedrijfsleven over resitutie van Joodse tegoeden uit de Tweede Wereldoorlog. In het totaal werd na lange onderhandelingen bijna 400 miljoen euro teruggegeven. Sinds 2003 is Naftaniel voorzitter van het Joods Humanitair Fonds.

Naftaniel kwam altijd op voor de Joodse zaak. Hieronder een debat uit 2009, met de voorman van de Arabisch Europese Liga in Nederland:

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Naftaniel vertrekt als directeur van het CIDI