Playboy in het Hebreeuws gelanceerd

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Het mannenmagezine werd deze week in Israël gepresenteerd. De foto’s waren al jaren voor iedereen beschikbaar, maar nu kunnen Israëli’s de artikelen ook in hun eigen taal lezen. De vraag is hoe het blad in Israël ontvangen zal worden. Israëlische moslims demonstreerden eerder al tegen minder bloot in de maatschappij. 

De eigenaar en uitgever van het blad vindt Playboy juist erg goed bij het land passen. “Het is een complex en mooi tijdschrift voor een complex en mooi land”, aldus Daniel Pomerantz. Op de cover van het eerste exemplaar staat het bekende Israëlische model Natalie Dadon. Ook kent het eerste nummer onder andere een interview met minister Avi Dichter.

Hugh Hefner, de oprichter van Playboy, was speciaal naar Israël gekomen om de presentatie mee te maken. “Ik ben trots dat Playboy Israël aan zijn missie begint om een rol te spelen in het versterken van de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van keuze en de persvrijheid”, aldus Hefner tijdens de opening. Playboy werd in 1953 gelanceerd. De populariteit van het blad piekte in de jaren zeventig. Sinds de opkomst van het internet daalt de oplage gestaag.

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Playboy in het Hebreeuws gelanceerd