Philips Symfonie Orkest op tournee in Israël

Philips Symfonie Orkest
Jules van Hessen

Het Philips Symfonie Orkest gaat in april op tournee naar Israël. Het Israël Symphony Orchestra Rishon Lezion heeft het orkest uitgenodigd om vier concerten in en rondom Tel Aviv te geven. Het tweede concert vindt op 26 april plaats en zal een speciaal gala-concert zijn ter ere van Koningsdag. Het orkest wordt geleid door Jules van Hessen, die dit jaar zijn dertigste seizoen viert bij het Philips Symfonie Orkest.

Het orkest zal een bezoek brengen aan Jeruzalem en Yad Vashem om hun overleden direkteur te eren. Gedurende de Tweede Wereldoorlog verschafte de toenmalige direkteur van Koninklijke Philips werk aan meer dan vijfhonderd Joodse werknemers en redde daardoor hun leven. Frits Philips ontving de medaille van Rechtvaardige onder de Volkeren” van Yad Vashem voor zijn inzet voor Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en er is een boom geplant in zijn naam. Tot zijn dood was Frits Philips direkteur van het Philips Symfonie Orkest. De daden van Frits Philips zijn te vergelijken met het verhaal van Oscar Schindler, die wereldwijd beroemd werd door de film “Schindler’s List”.

De concerten vinden plaats in Risjon LeZion (op 24 en 27 april), Tel Aviv (26 april) en Rechovot (29 april). Verdere informatie te vinden op de website van het Philips Symfonie Orkest.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Philips Symfonie Orkest op tournee in Israël