Prijs voor beste bar/bat mitswa speech

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

“Het schrijven van een persoonlijke speech symboliseert de transitie naar volwassenheid|”, zegt Tzipi Kortzky, directeur van de afdeling cultuur van het ministerie. Doel van de nationale competitie is om studenten beter te leren spreken en te presenteren voor een groep leeftijdgenoten.

Speeches vol dankbetuigingen, clichés en onduidelijke beweringen horen inmiddels tot de vaste en gênante onderdelen van de bar en bat mitswa ceremonie, aldus het ministerie. Studenten moeten in staat zijn een speech te schrijven, met persoonlijke standpunten onderbouwd en met kennis en begrip van de Joodse bronnen en van hun leven. Dit onderwerp kan goed worden meegenomen in de lessen Israëlische cultuur en erfgoed. Hierin wordt wekelijks een stuk uit de Tora bestudeerd en bediscussieerd met aandacht voor geboden, verantwoordelijkheid en betrokkenheid. De kunst van het schrijven van een speech sluit daar goed bij aan.

Naast de inhoud gaat het ook om de vorm. Studenten moeten hun gedachten duidelijk kunnen formuleren en ze moeten zich bekwamen in een juist taalgebruik [MW].

Categorie:

Home » Nieuws » Prijs voor beste bar/bat mitswa speech