Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Canal Parade met rabbijn, imam en dominee

Tijdens de Canal Parade zal vandaag voor het eerst een gemixte religieuze boot meevaren. Een rabbijn, imam, een priester en een dominee zijn speciale gasten op de World Religion Boat. Ook mensenrechtenactivist en voormalig D66-politicus Boris Dittrich maakt deel uit van de bijzondere passagierslijst. Dittrich: “Ik sta helemaal achter de boodschap dat alle religies samen zouden moeten kunnen leven zonder mensen te discrimineren op basis van hun seksuele oriëntatie of identiteit.”

Rabbijn Tamarah Benima, imam Ludovic Zahed, priester Pierre Valkering en dominee Wielie Elhorst zullen naar verwachting van de partij zijn op de boot. Over de deelname van Valkering, priester van de Vredeskerk in de Amsterdamse Pijp, bestaat nog onzekerheid. Hij kreeg de afgelopen week van bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam te horen dat hij niet mee mocht varen.

Benima is rabbijn van de modern-progressieve Joodse gemeente Beit Ha’Chidush. Zij volbracht haar rabbinale studie aan het liberaal-Joodse Levisson Instituut in 2008 en werd in juni vorig jaar aangesteld als rabbijn van de synagoge aan de hoofdstedelijke Uilenburgerstraat, waar vrijdagavond een ‘Pink Shabbat‘ werd georganiseerd.

De World Religion Boat vaart uit onder de naam ‘Coexist in Freedom’. In het logo is het woord ‘Coexist’ afgebeeld in de vorm van allerlei geloofs- en seksualiteitssymbolen. Zo is de ‘C’ afgebeeld in de vorm van de halve maan, de ‘X’ in de vorm van een Davidsster en de ‘T’ in de vorm van een kruis.

Op de World Religion Boat zullen ook verschillende kleinere religies worden vertegenwoordigd. Zij zullen laten zien dat het mogelijk is om samen te leven door elkaar lief te hebben en respect te hebben voor elkaars verschillen. “Onze boot sluit nu nog beter aan bij het overkoepelende thema van de GayPride ‘Join our Freedom, feel free to join us!’, aldus Barbara Rogoski van de World Religion Boat.

De Canal Parade start vandaag om 14.00 uur bij het Westerdok en eindigt via de Prinsengracht en Amstel bij het Oosterdok. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X