Rapper Kanye West verbannen van social media na antisemitische berichten

Kim Kardashian en Kayne West
Kim Kardashian en Kayne West (Beeld via Wikimedia Commons)

Rapper Kanye West kan niet langer gebruik maken van Twitter en Instagram. De maatregel volgt op verschillende antisemitische berichten die de omstreden rapper dit weekend plaatste op social media.

“I’m a bit sleepy tonight but when I wake up I’m going death con 3 On JEWISH PEOPLE The funny thing is I actually can’t be Anti Semitic because black people are actually Jew also You guys have toyed with me and tried to black ball anyone whoever opposes your agenda”, schreef West zaterdag op Twitter. Die boodschap is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van het social mediaplatform, zei een woordvoerder zondag tegen de nieuwswebsite BuzzFeed News. Het bedrijf verwijderde het bericht en blokkeerde zijn account. Juist de dag daarvoor had West, die tegenwoordig door het leven gaat als Ye, zijn terugkeer aangekondigd op Twitter.

De vrijdag daarvoor ging hij ook al over de schreef met een antisemitisch bericht op Instagram. Het moederbedrijf Meta deed de rapper daarop in de ban.

West zorgde de afgelopen tijd vaker voor opschudding door antisemitische en andere haatberichten. Eerder deze maand leidde zijn T-shirt met de boodschap ‘White Lives Matter’ tot een storm van protest. West zei weinig te snappen van de opwinding en noemde de slogan in een televisie-interview ‘grappig’.

Het Amerikaans Joods Comité noemde de uitingen van Kayne West in een reactie ‘gevaarlijk’ en ‘anti-Joods’

Lees ook:
Onderzoek naar antisemitisme: klassieke vooroordelen over Joden heersen nog steeds.

Een meerderheid van de deelnemers aan een onderzoek naar antisemitisme heeft een positieve of neutrale houding ten aanzien van Joden. Een kleine groep denkt negatief over Joden. Het onderzoek is uitgevoerd door de Stichting Centerdata van Tilburg University in opdracht van het Centraal Joods Overleg en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Categorie: |

Home » Nieuws » Rapper Kanye West verbannen van social media na antisemitische berichten