Raszuiver rompertje – column Chantal Suissa-Runne

Chantal Suissa-Runne
Chantal Suissa-Runne

‘In een tijd waarin decadentie en individualiteit hoogtij vieren, kiest JFVD (De jongerenafdeling van Forum Voor Democratie) voor de verbinding, voor de liefde. En dit is nodig’. Zo luidt de begeleidende post op Instagram bij een foto van een schattig baby’tje in romper. Deze post zou op dit punt tekstueel gezien ook nog van de SP of een kerkelijke instantie kunnen komen, maar dán gaat het verder: ‘De inheemse Nederlander sterft langzaam uit: terwijl het aantal autochtonen krimpt met een reproductiegetal van 1,57, blijft onze bevolking maar groeien door het megalomane project van de massa-immigratie. Als we de vergrijzing op een duurzame manier willen tegengaan, als we onze cultuur willen beschermen en een trots en bloeiend Nederland willen creëren, maken we onze nieuwkomers zélf’.

Het bericht vervolgt met bestelinformatie voor een ‘boreaal babypakje’ met de tekst ‘Nieuwkomers maken we zelf’, echt waar, ik citeer… en ‘wenst alle gelukzalige, nieuwe JFVD ouders liefde en geluk’. En hoera! Er is zowel een variant voor jongens als meisjes.

Eerst wilde ik even dubbelchecken of dit geen grap was, maar na het filmpje waarin Thierry Baudet, de grote boreale leider, helemaal los gaat over hoe ‘blanke hetero’s geen AIDS kunnen krijgen, omdat de kans groter is dat zij door de bliksem getroffen worden en wij daardoor sinds de jaren tachtig in een seksuele lockdown verkeren’, die hij vergelijkt met de maatregelen tegen Corona, wist ik: dit is écht.

Kwaadaardig
Het is ongelofelijk hoe populair deze beweging onder sommige jongeren is. Deze jongeren hebben ofwel geen enkel historisch besef of ze hebben dat wel en dan is het niet alleen dom, maar ook kwaadaardig. Het sluit naadloos aan op allerlei rechts-extremistische omvolkingstheoriën. Laatst schreef diezelfde Baudet het woord Holocaust tussen aanhalingstekens, maar voor een partij die de Coronamaatregelen steeds met de Tweede Wereldoorlog vergelijkt, doen ze qua rassenleer zelf een aardige duit in het zakje. Bij mij borrelt of boreaalt namelijk de associatie met de bevolkingsstrategie van ene A. Hitler op.

Kan iemand mij overigens vertellen wie de ‘inheemse Nederlander’ is en waar ik hem/haar kan vinden in zijn of haar natuurlijke habitat? Zijn het de Friezen met hun eigen taal en tradities? Ik spreek zeven talen, maar Fries is daar niet een van. Zijn het de Limburgers of Brabanders, die aanstoot nemen aan de ‘Hollandse aardbeien’ van de Albert Heijn? Het zijn immers Nederlandse aardbeien. ‘Hollanders zijn die horken daar boven de rivieren met eigen zeden en normen’ – de supermarkt heeft het recentelijk trouwens aangepast. Zijn het de mensen uit het Oosten des lands, ver weg van de gecorrumpeerde cosmopolitische Randstad met al haar minderheden op een kluitje en overgewaardeerde hipster koffietentjes?

Wie zijn het? Vertel het me! Ben je ook inheems als je hier geboren bent, maar je ouders niet? Is dat anders wanneer je ouders witte migranten zijn uit Duitsland dan wanneer hun wieg in Turkije, Marokko of Suriname heeft gestaan? En hoe krimpt een bevolking met een reproductiegetal boven de één? Dat is per definitie groei. Tenzij je het afzet tegen een ander hoger reproductiegetal, maar dat lees ik hier niet.

Joodse traditie
Zouden al die Forum-jongeren met hun kersverse gezinnen in gevallen van honger, natuurrampen of oorlog ook braaf hier blijven om andere maatschappijen niet onnodig tot last te zijn? Of voelen zij zichzelf zo superieur dat ze zich overal gewenst achten? Veel vragen, maar dat past in mijn Joodse traditie, waarin je aangemoedigd wordt veel vragen te stellen, aan zelfreflectie te doen en de hoogste vorm van humor zelfspot is.

In mijn vrienden- en kennissenkring lopen de politieke voorkeuren nogal uiteen. Dat houdt me scherp en hoewel ik het niet altijd eenvoudig vind, omdat ik zelf vrij progressief ingesteld  ben, kan ik het waarderen. Hierdoor spreek ik fanatieke boostershot fans van vaccinatie en ook coronacritici die de QR-code onacceptabele discriminatie vinden. Tot dusver niets aan de hand. Behalve dan dat een politieke partij als Forum voor Democratie haar afkeer van het coronabeleid inzet om veel aanhangers te verwerven. Dat je dan voor lief neemt dat deze partij met regelmaat van de klok een racistische, antisemitische of islamofobe afslag neemt, is ronduit gevaarlijk. Maar hé: mij was vrijheid beloofd en met die minderheden heb ik toch niets te maken…

Hierbij zeg ik dus niet dat iedereen die kritisch op de coronamaatregelen is en daardoor op Forum stemt, per definitie ook een overtuigde racist is, maar wel in het beste geval onverschillig is ten aanzien van kwetsbare minderheden. En als iemand die heel goed aanvoelt wat het betekent wanneer je ‘Holocaust’ tussen aanhalingstekens schrijft, weet ik ook waartoe onverschilligheid in het allerslechtste geval kan leiden. Er zijn maar weinig mensen echt kwaadaardig, net zoals er maar weinig echte helden zijn in deze wereld. Het verschil wordt altijd gemaakt door de grote massa. En die is ofwel betrokken ofwel onverschillig. En jij?

-Out of Office-

Dit weekend ben ik overigens in het Bilderberghotel bij de vergadering van ‘het Grote Joodse Wereldcomplot’. Het belooft een spannende bijeenkomst te worden met een keynote van de Rothschildjes. Op de agenda staat ditmaal een poging de tijd nog voor het einde van deze maand mondiaal te manipuleren #exciting! Dus houd je klok maar goed in de gaten! Na het weekend ben ik weer bereikbaar voor commentaar (overigens: deze alinea is dus een gebbetje).

Beeld: Instagram

Lees ook:
Vakanties met Joden van Florence tot Volendam – column Chantal Suissa
Het is weer vakantietijd. Ondanks de recente stijgingen van het aantal Coronagevallen, lijkt het erop dat veel mensen zich weer opmaken voor een vakantie als vanouds. Voor mij betekent vakantie altijd tijd voor familie. Het is daarnaast de enige periode dat ik aan lezen toekom in de mate die ik eigenlijk het gehele jaar door van mezelf verwacht. De beste vakanties zijn voor mij altijd een combinatie van ontspanning en cultuur en vooruit aan dat ene sportieve kanotochtje wil ik ook wel meedoen.

Logo Maror.

Deze column is mede mogelijk gemaakt door Stichting Maror.

Categorie: |

Home » Nieuws » Raszuiver rompertje – column Chantal Suissa-Runne