Ryanair vliegt toch weer naar Israël

Ryanair, EI-DWK, Boeing 737, 8AS, 16237619133, foto: Anna Zvereva_wiki coms, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Nadat KLM, Transavia en EasyJet hun vluchten op Tel Aviv hervat hadden, gaat nu ook Ryanair dat weer doen. Dat heeft de prijsvechter uit Ierland aangekondigd. Het is de tweede keer in korte tijd dat er zo’n aankondiging komt, want in februari vloog de maatschappij ook alweer op Israël. Toen moesten de vluchten echter worden afgebroken, niet om veiligheidsredenen maar om de hoge kosten van standplaatsen in Ben Gurion Airport.

Vooralsnog is alleen de kostbare terminal 3 op het vliegveld van Tel Aviv open, waardoor het bepaalde prijsvechters nu niet lukt om vluchten naar Israël te maken. Vanaf 1 juni gaat ook de goedkope terminal 1 weer open waardoor budgetmaatschappijen daar weer ruim baan kunnen krijgen. Dat is het moment dat Ryanair gebruikt om terug te keren naar Ben Gurion Airport.

Ierse wens

Het openen van terminal 1 is de wens van de Ieren, die de grootste budget-vliegmaatschappij in Europa runnen. De vertrek- en aankomstplaats met goedkope standplaatsen moest dicht na de terreuraanval van Hamas op 7 oktober. Sowieso besloten alle buitenlandse vliegbedrijven om Israël te mijden vanwege het gevaar in de lucht die de oorlog tegen Hamas in Gaza met zich meebracht.

“Het is geweldig nieuws dat Ben Gurion Airport terminal 1 heropent. Dit geeft Ryanair de kans haar vluchten naar Tel Aviv vanaf maandag 3 juni te hervatten, met veertig wekelijkse vluchten van en naar belangrijke markten zoals Cyprus, Duitsland, Griekenland en Italië,” aldus een woordvoerder van de Ierse prijsvechter tegen UpInTheSky.

Goedkope reis

Ryanair voert geen directe vluchten uit op Israël vanaf Schiphol. Passagiers die in Amsterdam opstappen kunnen op andere plaatsen in Europa overstappen naar een vlucht richting Tel Aviv. Op die manier kunnen ze toch voor een goedkope prijs in Israël geraken, zo heet het. Door de oorlog in Gaza heeft de toerismebranche in Israël een zware klap gehad, waardoor ook de belangstelling voor vakanties in het land en daarmee de hoogte van de vliegprijzen is ingezakt.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israël » Ryanair vliegt toch weer naar Israël