Seth Rogen organiseert bar mitswa James Franco (37)

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Acteur, regisseur, producer en schilder James Franco (Spider-man, 127 Hours) mag dan 37 zijn, volgens de Joodse wet is hij nog niet volwassen. De seculier Joodse Franco heeft namelijk nooit zijn bar mitswa gedaan. Maar daar komt binnenkort verandering in, dankzij zijn beste vriend en collega-acteur Seth Rogen (Superbad, Pineapple Express). Vorig jaar waren de twee acteurs te zien in de omstreden comedy The Interview, over Kim Jung Un.

De eveneens Joodse Rogen en zijn vrouw Lauren Miller Rogen organiseren een bar mitswa voor Franco, tijdens hun jaarlijkse benefietavond Hilarity for Charity, op 17 oktober in het Hollywood Palladium. Op die avond zullen comedians als Sarah Silverman, Jack Black en Joseph Gordon-Levitt optreden, om met de opbrengst onderzoek naar de ziekte van Alzheimer te steunen.

“Zolang ik James ken, heeft hij het erover dat hij bar mitswa wil doen,” zei Rogen tegen Variety. “We zijn allemaal blij dat hij eindelijk een man wordt, en tegelijkertijd helpt om bewustzijn rondom Alzheimer te vergroten en onderzoek daarnaar te steunen.” Rogen zelf heeft, voor alle duidelijkheid, op zijn dertiende bar mitswa gedaan, zoals gebruikelijk voor Joodse jongens.

Hilarity for Charity werd vier jaar geleden opgericht door Seth Rogen en zijn vrouw Lauren, wier moeder aan Alzheimer lijdt. Tickets voor het event, inclusief Franco’s officieuze bar mitswa, zijn vanaf 11 augustus te koop. [dv]

Categorie:

Home » Cultuur » Showbizz » Seth Rogen organiseert bar mitswa James Franco (37)