SGP’ers: werk samen met Israëlische start-ups

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

SGP-Tweede Kamerlid Egbert Dijkgraaf en SGP-Eerste Kamerlid Diederik van Dijk pleiten voor meer samenwerking met Israël op het gebied van start-ups. “Samenwerken op het gebied van start-ups is een grote kans voor Nederland. Met innovatie kan onze economie een stevige impuls krijgen. Ik kijk graag hoe we kennis uit kunnen gaan wisselen”, aldus Van Dijk, die daartoe werd uitgenodigd door een Israelisch Stimuleringsfonds voor beginnende technologische bedrijfjes.

Met partijgenoot Dijkgraaf bezocht hij vorige week Israël, waar de twee verschillende high-tech-projecten aandeden. In Jeruzalem bezochten de SGP’ers een medialab, waar veelbelovende start-ups gehuisvest zijn. Israël is economisch erg succesvol met start-ups rond e-health, big data, social media en andere ICT-toepassingen. Volgens de SGP’ers kan Nederland daarvan profiteren. Volgens Van Dijk is het een prima idee als het voorgenomen Toekomstfonds wordt ingezet voor samenwerking tussen beide landen op dit gebied. Het Toekomstfonds moet voortkomen uit extra aardgasbaten en moet gebruikt worden voor nieuwe ontwikkelingen in en voor Nederland.

Later overhandigden de SGP’ers in Israël een cheque ter waarde van 14.434 euro aan ALEH, een organisatie die hulp biedt aan meervoudig gehandicapten in Israël. De opbrengst is bijeengebracht met een sponsorloop, die ze samen met Christenen voor Israël (CvI) organiseerden. Het geld wordt besteed aan reanimatie-apparatuur en aan de aanschaf van twaalf zogenoemde ‘hijsdoeken’. Dit zijn apparaten waarmee de patiënten gemakkelijker kunnen worden opgetild.

De SGP staat al jaren te boek als ‘zeer Israël-vriendelijk’. Samen met de ChristenUnie komen deze christenen in het Nederlandse parlement op voor de noden en belangen van Israël [dv].

Categorie:

Home » Nieuws » SGP’ers: werk samen met Israëlische start-ups