Joods Wereldcongres veroordeelt Spaans festival

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Het Joods Wereldcongres veroordeelt de organisatie van het Spaanse reggae-festival Rotondom Sunsplash om het schrappen van de Joods-Amerikaanse reggae-zanger Matisyahu. Voorman Ronald Lauder is ‘ontsteld’ en ‘ontgoocheld’ dat de Amerikaan niet meer mag optreden op een Spaans festival, omdat hij zich niet wil uitlaten op het gebied van politiek.

De Spaanse organisatie wilde dat Matisyahu een petitie ondertekende voor ‘het recht van de Palestijnen op een eigen staat’. Ook een statement op video behoorde tot de mogelijkheden. Nadat hij dit weigerde te doen, besloot de organisatie om zijn act niet door te laten gaan. Het feit dat Matisyahu geen Israeli is, deed daar niets aan af. Volgens ingewijden stond de festivalorganisatie onder zware druk van de pro-Palestijnse actiegroep Boycot, Divestment and Sanctions (BDS).

Matisyahu is al jaren een populaire rapper en reggae-zanger. Hij brak door met zijn nummer ‘King without a crown’ en uitte zich destijds nog als orthodox-Joods. Sinds enige jaren is de baard verdwenen en heeft Matisyahu zich volledig toegelegd op de reggae-muziek. Desondanks blijf hij erg populair [dv].

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Joods Wereldcongres veroordeelt Spaans festival