Miese Mannen – column Paul Damen

Paul Damen

‘Albert Einstein zei: ‘Echt verstand is niet kennis, maar verbeeldingskracht.’ Daar weet ik alles van sinds mijn laatste column over de Amstelveens-Buitenvelderts-Joodse bestuurders die consequent alles verkloten: meteen eisten ze telefonisch bij mijn baas mijn ontslag. De Jonet-samenwerking was volgens JMW-welzijnsbaasjes en Crescas-chefjes niet bedoeld om hun maatjes te zieken.

Mooi. Nog maar wat zout in de open zenuw dan. De reacties: boze mannen, bedreigingen, en uiteraard een optreden van de grollenman van het Gelderlandplein, de huiskomiek van de Kastelenstraat, de buutreedner van Buitenveldert, Leo Groenteman. Die altijd probeert lollig uit de hoek te komen waar hij zo snel mogelijk in teruggehoekt moet. Je weet wat volgt als Leo losgaat. Zoals vorig jaar tegen Harry de Winter, op een onschuldige vraag, meteen vól op de schuimbekstand: ‘Volksverlakker ! Verrader….schrijf je vuilspuiterij op je eigen Facebookpagina…….hoe durf je je nog manifesteren op een openbaar Joods platform, na alle haat en kritiek die je richting Israel hebt afgevuurd in de loop der jaren ! galbak stuk vuil….laffe tyfushond, hoop dat je alle ziektes krijgt die je familie heeft moeten doorstaan in de kampen, dan heb je enig idee wat ik bedoel en als je aan dat scala ten onder bent gegaan pis ik graag op je graf, vuil mamzer.’

Dat niveau. Deze keer ging Leo los op mij, die ‘Jonet als toiletrol gebruikt om zijn met stront gevulde pen de website te laten bevuilen. Vijf sterren LUL. Miesmacher.’ Enzovoorts. Vintage Leo. Daarna komen altijd ‘gabbers’ van Leo uit de sportschool zijn beledigingen met bedreigingen met begeleidende tekst. Zoals ene Bob Green (oud-marineman, nooit van gehoord, maar ja, Uithoorn). ‘Jammer dat ik dit op 4 mei moet lezen, Heer Damen. U woorden gaan er voor zorgen dat er maar een persoon in eigen voet schiet en dat bent u!’ Ondertussen gaf Bob via de privé-mail een schot voor de boeg: ‘Don’t push it too far Paul, er zitten mensen bij jouw discussie die je niet blijvend tegen je wil hebben.’ Slim, zo’n raad, zo kan je nooit van bedreiging beschuldigd worden. Maar dat ís het natuurlijk wel. Overigens kennen ze in Den Helder geen oud-marineman Green. Misschien een schuilnaam: Bob Green was een Amerikaanse freefighter.

Eveneens uit de sportschool voor steroïde-gestoorden reageerde ‘Maupie’ van Thal. Die heet geen Maupie – klinkt lekker Joods – maar Mario, en zit vaag in de catering en in verbouwingen, waarbij de breedgeschouderde Thal het liefst mensen verbouwt. Zoals hij eerder twee dames van een pro-Israël-betoging najoeg omdat ze niet Joods genoeg waren. Terwijl in Joodse kring nogal twijfel heerst over Maupie’s eigen halachisch gehalte. Tegen mij, over Leo: ‘Wie hij nog meer tot zijn vrienden kan rekenen is nog niet tot jou doorgedrongen anders was je niet zo respectloos maar een gewaarschuwd mens telt voor twee Paul damen.’ Ook Yoni V., verwekt tussen twee vechtpartijen van zijn vader met vrouwen door, wilde wel als aangever fungeren: ‘aan de bestuurders die subsidies geven aan Jonet’.

Denk voor komend jaar nog een keer na voor het geld wordt overgemaakt!’ Hij verwoordt perfect het ‘zij en wij-denken’ waarmee die miese mannetjes allemaal denken dat de héle Joodse wereld van hun is. Tenslotte Van Thal maar weer, met zijn intimidatie – beetje sneu eigenlijk. Net zoals gorilla Bokito zijn borst blijft bonken omdat hij de beperkingen van zijn buitenverblijf niet begrijpt: ‘Hee dit is genoeg Paul en nu meen ik het als je mijn gabber nog verder beledigt neem ik het persoonlijk op dus klaar nu.’ Inderdaad. Laten wij ‘Mario’ rusten – dat doet ie tóch al gedwongen nu hij in de Marnixstraat in Amsterdam over een stoeprandje is gestruikeld.

Waarom maak ik me hier druk om? Omdat al die types elkaar kennen, en koketteren met de Joodse Defensie Liga van wijlen rabbijn Kahane. Van Thal verspreidt de JDL-sportswear, en heeft op zijn rug als tattoo levensgroot het vignet van ‘B’nai elim’, de club van Kahanisten toen die JDL verboden was. Deze beroepsbedreigers kennen elkaar van boksclubs als Sporting Club Amstelveen, waar Green vaak komt en Thal traint. Of van schietverenigingen – op Facebookpagina’s zie je steeds die koppen voorbijkomen. Soms snoeren Groenteman en zijn ‘maten’ mensen de mond, zoals in november 2014 met de kreet ‘Van Agt, wij Joden zijn jou zat.’ Vreemd. ‘Jullie’ is Jodenvolk, luidt de uitdrukking. Maar blijkbaar is ‘wij Joden’ enkel Leo en zijn zijn gezellige ‘gabbers’.

Overal ter wereld is de Joodse Defensie Liga verboden. De FBI vindt het een ‘terroristische organisatie’, in Israël staat JDL buiten de wet, maar in Nederland verspreidt Leo’s knokploeg poloshirts met het JDL-vignet. Met de tekst: ‘JDL Holland is a law-abiding organization.’ Nou, dat vindt de AIVD niet, want die houdt hen al jaren in de gaten: ‘Het JDL- beginsel van ‘ijzer’ houdt in dat nagenoeg alle middelen geoorloofd zijn, waaronder geweld. Dat staat op gespannen voet met de democratische rechtsorde. Hierbij wordt ook gekeken naar mogelijke verbanden tussen JDL Nederland en de in Israël verboden Kach/Kahane Chai partij, die voorkomt op de EU-lijst van terroristische organisaties.’ Welnu. Dezer dagen lezen we veel over rechts-extreme gekken die in Israël aanslagen plegen. Weet u nog: JDL-lid Baruch Goldstein die in februari 1994 in Hebron 29 Palestijnse moskeegangers neerschoot? Hier in Holland hebben we blijkbaar die JDL-steroïdestakkers in eigen huis. Alleen ontbreekt het ‘prijskaartje’. Hoeft ook niet: ze zitten allemaal tussen de Buitenveldertselaan en de Amstelveenseweg. Maar waarom kunnen sympathisanten van een fascistoïde beweging die tot in Israël verboden is, hier hun gang gaan? Moet de AIVD niet eens gealarmeerd?

Zo. En nu gaan, zoals de Amerikanen het zo treffend uitdrukken, de fecaliën de ventilator raken. Bezwaren zullen binnenkomen. Formeel: ‘is Jonet bedoeld voor persoonlijke beledigingen?’ Neen, maar Jonet-bijschriften wél voor bedreigingen? Qua vorm: ‘schelden hoort niet.’ Nee, daarom schop ik ertegen. De boefjes hierboven zetten vast weer hun sportschoolcontacten in. Maar waarom zou een oud-adjudant der infanterie bang zijn van de senioren-schietvereniging ‘Bevend aan de Buks’ afdeling Buitenveldert? En Leo schiet vast weer in de scheldstand, mij met elke zin meer gelijk gevend. Groenteman, ga je gang. Recapitulerend. Je schrijft op wat iedereen allang weet; dat de Joodse wereld verengd is tot miese mannetjes die de dienst uitmaken rond de dorpspomp van Amstelveen. Dat het ene miese mannetje je op straat wil hebben, en de andere dat je daar afgerost wordt. Er is weinig verbeeldingskracht nodig om te zien hoe de grootsheid van het joodse denken aan de Buitenveldertsebaan is voorbijgegaan. ‘Eecha’ – enzovoorts. ‘Ach, hoe zit zij eenzaam neer, de eerst nog dichtbevolkte stad, als een weduwe is zij geworden, die indrukwekkend was onder de volkeren, een vorstin onder de gewesten.’

Categorie:

Home » Columns en opinie » Miese Mannen – column Paul Damen