Shin Bet pakt terrorist op

Het gaat om Mahmoud Abu Amsha, die lid zou zijn van de Al Aqsa-martelarenbrigade. De Palestijn is afkomstig uit Beit Hanoun in de Gazastrook. Hij zou Israël zijn binnengekomen op humanitaire gronden. Zo moest hij worden geopereerd in het ziekenhuis van Ramallah, dat op de West Bank ligt en waarvoor hij het land eerst moest betreden.

De arrestatie van Abu Amsha komt na een dwangbevel dat de rechtbank in de Israëlische stad Beër Sjewa uitvaardigde. Dat gebeurde na de recente aanslagen, waarvoor de rechter hem verantwoordelijk houdt. Onder meer de laatste golf van aanslagen op het Israëlische leger (IDF) zouden door hem zijn beraamd. Het is nog onduidelijk wanneer hij berecht wordt. 

Donderdag werden door Hamas vanuit de Gazastrook raketten op Israël afgevuurd, maar deze werden meteen onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. In de dagen daarvoor was het ook al onrustig in Israël en de Palestijnse gebieden. Na verschillende aanslagen op Israëli’s kwam woensdag een vergelding door de IDF op de Gazastrook, de plek van waaruit de acties werden ingezet. Bij het geweld kwamen zowel Israëli’s als Palestijnen om. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Shin Bet pakt terrorist op