Russen: Arafat stierf natuurlijke dood

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Dat melden Russische staatsmedia. Ze haalden directeur Vladimir Oeiba van het Federale Medisch en Biologisch Bureau aan, die zei dat het overlijden van Arafat ‘natuurlijk was en niet veroorzaakt door straling’.

De Palestijnen vermoedden dat Arafat, die in 2004 in een Frans legerziekenhuis in Parijs overleed, werd vergiftigd door Israël. Zij vroegen onderzoekslaboratoria in Frankrijk, Rusland en Zwitserland uit te zoeken of hij kon zijn vergiftigd met polonium, een zeldzaam en uiterst giftig element. Het Zwitserse lab concludeerde dat Arafat waarschijnlijk was vergiftigd, maar de Franse onderzoekers meenden net als nu de Russen van niet.

Voor het onderzoek werd het lijk van Arafat opgegraven uit de Muqatta, de tombe in Ramallah, waar de Palestijnse leider begraven ligt. Ondanks de tegenstrijdige onderzoeksresultaten claimt de Palestijnse Autoriteit van president Mahmoed Abbas dat zijn voorganger door de Israëli’s is vergiftigd. Israël ontkent de hand te hebben gehad in de dood van Arafat.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Russen: Arafat stierf natuurlijke dood