Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Stille tocht Christenen voor Israël verboden

Een stille tocht die Stichting Christenen voor Israël vandaag in Rotterdam wilde organiseren is niet toegestaan. De politie zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

De stille tocht zou plaatsvinden als protest tegen een Palestijnse conferentie in concertzaal De Doelen. Deze conferentie is georganiseerd door het zogeheten Palestinian Return Center (PRC) wat volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) banden heeft met Hamas. Het CIDI vroeg burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, premier Rutte en minister van Binnenlandse Zaken Blok om de bijeenkomst te verbieden. Dit verzoek werd door beiden afgewezen.

Christenen voor Israël riep woensdag op tot gebed dat de voorgenomen bijeenkomst in Rotterdam alsnog “verijdeld” zal worden. De Stichting wilde de stille tocht lopen uit solidariteit met het Joodse volk.

Update: volgens burgemeester Aboutaleb is de demonstratie helemaal niet verboden. Hij mag plaatsvinden op het Schouwburgplein dat zich dichtbij De Doelen bevindt, waar de Palestijnse conferentie is. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X