Dé online community van Joods Nederland. 13 Tishri 5779 · 22 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Jared Kushner doelwit antisemitische tweets

Na de Amerikaanse aanval op Syrië zijn aanhangers van Trump een campagne begonnen via Twitter: #FireKushner. Twitter-berichten met deze hashtag staan vol met antisemitische beweringen over ‘zionistische’ samenzweringen. De Anti-Defamation League (ADL) bracht net een rapport uit over de antisemitisch getinte aanvallen op Jared Kushner.

“#FireKushner No one voted for Kushner,” zo luidde een tweet van  op 7 april. “Velen van ons stemden er juist tegen dat mensen als Kushner macht hebben.” De beruchte ex-leider van de Ku Klux Klan en Trump-aanhanger David Duke liet via Twitter weten: “We worden van binnenuit verslagen. ZIO [Zionistische] Supremacisten zijn de echte vijanden van het Amerikaanse volk… niet Assad, niet Putin. #FireKushner”

“Deze antisemitische campagne wordt aangevoerd door blanke supremacisten en antisemieten en heeft alle kenmerken van de klassieke Joodse samenzweringstheorieën,” zo schreef ADL in een blog. De tweets komen op een moment dat er ruzie in het Witte Huis is tussen Kushner en Stephen Bannon, de populistische strateeg van Trump die vroeger de baas was van Breitbart News, dat hij zelf beschreef als “het platform van alt-right”, een eufemistische term voor extreemrechts. Nu Kushner kennelijk in het conflict aan de winnende hand is, reageren blanke supremacisten met verdachtmakingen en antisemitische opmerkingen.

Zo schreef Duke in een van zijn vele tweets: “Prez Trump: Leg het moeras droog, om te beginnen met de beerput van Zionistische Joodse Supremacisten…” Afgelopen oktober waarschuwde de ADL al, na onderzoek, dat er meer dan 2,6 miljoen tweets waren gevonden tussen augustus 2015 en juli 2016 met taalgebruik dat je vaak ziet in antisemitische uitingen.”

Kushner is de echtgenoot van Ivanka Trump, de dochter van de president. Zij bekeerde zich tot het Jodendom voor het stel in 2009 trouwde. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X