Storedot wil e-auto’s in vijf minuten opladen

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Storedot, een Israëlische startup, die snelladende batterijen ontwikkelt, krijgt een bedrag van achttien miljoen dollar van investeerders. De firma zal het geld gebruiken om vlug ladende batterijen voor elektrische auto’s te ontwikkelen. Het eerste prototype moet de accu van een elektrische wagen in vijf minuten kunnen opladen. Nu duurt dit nog tussen de twee en de acht uur.

Tijdens eerdere investeringsrondes haalde de startup in totaal 42 miljoen dollar op, zo meldt het medium Venture Beat. Storedot maakt bij de ontwikkeling van zijn snelle accu’s gebruik van bio-organische technologie. De startup is voortgekomen uit de nanotechnologie-afdeling van de Universiteit van Tel Aviv en wil doorgroeien tot een volwaardig en groot bedrijf.

Eerder ontwikkelde Storedot al een batterij voor smartphones, die in dertig seconden opgeladen is. Vooralsnog is deze accu nog niet klaar voor de massaproductie, maar de ontwikkelingen gaan snel. Het prototype is namelijk ongeveer zo groot als een laptop, en past daarom niet in een mobiele telefoon. In 2016 moet de accu zijn verkleind en klaar zijn voor de consumentenmarkt.

Categorie:

Home » Nieuws » Economie » Storedot wil e-auto’s in vijf minuten opladen