Strauss-Kahn sluit definitieve deal met kamermeisje

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Dit nieuws heeft een Amerikaanse rechter in New York bekendgemaakt. Meer bijzonderheden zijn echter nog niet bekend. Onlangs werd in de media nog gespeculeerd over miljoenenbedragen aan compensatie, maar Dominique Strauss-Kahn (DSK) wil nu niet antwoorden op vragen van de media.

De West-Afrikaanse Nafissatou Diallo zegt dat hij haar gedwongen heeft tot orale seks en daagde hem begin 2011 voor het gerecht. De affaire kostte hem zijn topfunctie bij het Internationaal Monetair Fonds, zijn kansen op het Franse presidentschap en zijn huwelijk. Later in 2011 liet het Amerikaanse Openbaar Ministerie de aanklachten tegen DSK vallen, omdat de verklaringen van Diallo niet betrouwbaar zouden zijn. De civiele zaak die de vrouw daarna aangespande om schadevergoeding ging echter gewoon door. Zelf zei Strauss-Kahn dat hij een ‘morele fout’ had begaan, maar dat de seks met wederzijdse instemming plaatsvond.

Met het einde van de zaak is Strauss-Kahn verlost van een van zijn grootste justitiële problemen. Hij wacht nog wel op een beslissing van de rechter in Frankrijk of hij terecht moet staan voor een ander seksschandaal. De Franse justitie verdenkt hem ervan dat hij met anderen seksfeesten organiseerde waarvoor prostituees werden ingehuurd. DSK is naar verluidt bezig om zijn carrière weer op te pakken. Zo heeft hij enkele toespraken gehouden en is hij in Parijs een adviesbureau begonnen.

Categorie:

Home » Nieuws » Strauss-Kahn sluit definitieve deal met kamermeisje