Maccabi NL bereid zich voor op Maccabiade

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De voorbereidingen voor de Maccabiade zijn in volle gang. Op dit moment verwacht men een dames veldhockeyteam uit te sturen, een heren zaalvoetbalteam, een boogschutter en een bridge- en schietsportteam. Op de nominatie staan een aantal marathonlopers, een karateploeg, een junior, heren, dames en senioren veldvoetbalteam en eventueel een paar golfers. De deelname van lde aatstgenoemden hangt af van hun nog te bereiken sportieve niveau en van de financiering van de equipe.

Al met al verwacht chef de mission David Beesemer een equipe uit te zenden van circa zeventig man inclusief begeleiders. ‘’De grote onbekende en belangrijke factor is de sponsoring; met name vanwege de enorm gestegen deelnameprijzen en het feit dat veel jonge sporters afhankelijk zijn van financiële regelingen met Maccabi Nederland. Hoewel een aantal sponsoren reeds toezeggingen hebben gedaan is er nog een lange weg te gaan en dat is in de crisis geen sinecure’’. De grote afwezigen zijn komende zomer mogelijk de senioren veldvoetballers. Beesemer: ‘’Hun deelname staat op de tocht. Er is gewoon te weinig animo en trainingsdiscipline bij de senioren. Als dit beeld zo blijft, zenden wij liever een dames of heren juniorenteam uit dat duidelijk meer gemotiveerd en aanwezig is bij de trainingen”.

De Maccabiade is alweer de 19de editie in Israël, Het evenement wordt vanwege het tachtigjarig bestaan enorm groot met meer dan tachtig sportdisciplines, 9.000 deelnemers en een gigantische openingsceremonie, ditmaal in het Teddy Kollek Stadium in Jeruzalem. De Maccabiade vindt plaats in de laatste twee weken van juli. Kaarten voor de openingsceremonie in Jeruzalem en wedstrijden zijn vanaf aanvang 2013 beschikbaar.

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Maccabi NL bereid zich voor op Maccabiade