Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
TakeAway.com doet overname in Israël

TakeAway.com, het moederbedrijf Thuisbezorgd.nl, doet een grote overname in Israël. Het concern, dat bekend staat om het per fiets bezorgen van maaltijden aan huis, koopt zijn in Tel Aviv gevestigde branchegenoot 10bis van investeerder TA Associates en oprichter Tamir Carmel. Met de overname is circa 135 miljoen euro gemoeid. In Israël is 10bis de marktleider in de branche voor het online bestellen bij restaurants. Door de overname kan kruisbestuiving ontstaan in kennis op het gebied van online eten en drinken bestellen.

In Israël zijn de grenzen van de groei voor bedrijven als 10bis nog lang niet bereikt, zo denkt TakeAway.com. Dit komt omdat 10bis vooralsnog vrijwel alleen bestellingen voor bedrijven afhandelt. De gewone consument wordt nog onvoldoende bereikt en bediend, dus daarom zou 10bis op die markt nog behoorlijk kunnen groeien. Tegelijkertijd is het grote aantal bestellingen dat bedrijven doen erg interessant voor Takeaway.com. Door deze overname haalt het bedrijf meer kennis in huis over deze specifieke markt, waardoor kantines in de toekomst vervangen kunnen worden voor online bestellingen.

Zoals gezegd is 10bis een aantrekkelijke overnamepartner. In 2017 verwerkte het bedrijf ruim vijftien miljoen orders. Dit leverde een omzet van ruim dertien miljoen euro op, met een brutowinstmarge van 43 procent. Volgens Takeaway is het Israëlische bedrijf een van de weinige partijen in de branche die zo winstgevend is. Oprichter Tamir Carmel heeft een goede slag geslagen met de verkoop. Hij stichtte 10bis in het jaar 2000, ver voordat bedrijven als TakeAway.com opkwamen, een concern dat momenteel in verschillende Europese landen en in Vietnam actief is. De Nederlandse tak heet Thuisbezorgd.nl. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X