Terugblik bedreiging Schlijper door taxichauffeur

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Schlijper legde de agressieve houding en het boze dreigen van de taxichauffeur meteen vast op video, zie beneden. Tijdens de clash wilde de fotograaf weten waarom de chauffeur zich telkens zo naar hem gedraagt. Telkens, want hij heeft al eerder last gehad van deze man. Het begon allemaal op 8 mei 2011, toen Schlijper nietsvermoedend over straat ging in Amsterdam. De taxichauffeur, een Marokkaanse Nederlander, stak ineens zijn middelvinger naar hem op. Toen de fotograaf hem later vroeg waarom hij dit deed, ontstak hij in woede en volgde er een spuug- en scheldpartij.

Schlijper, die dol is op Israel, droeg op die dag een T-shirt met een Hebreeuwse tekst. Vermoedelijk had de scheldkannonade daarmee te maken, zo concludeerde hij. Ook meldde hij het incident bij het Amsterdamse taxibedrijf TCA. Immers, de boze man reed met een lichtbak van TCA op zijn dak. Maar hij bleek niet bij het bedrijf geregistreerd te zijn en dus reed hij met een valse licentie rond. Intussen circuleerde alle informatie ook rond op het internet.

In de maanden daarna werd Schlijper, die vaak buiten is om foto’s te maken, herhaaldelijk lastiggevallen door de taximan. Als de twee elkaar tegenkwamen werd de fotograaf uitgescholden, bedreigd of achtervolgd. Toen het op 16 januari op het Singel in de binnenstad opnieuw raak was, ging Schlijper weer verhaal halen. Dit is het resultaat:

130116 taxituig from Thomas Schlijper on Vimeo.

Categorie:

Home » Nieuws » Terugblik bedreiging Schlijper door taxichauffeur