Geen Joden en homo’s in advertentie VDP

anti-Joods
Youtube

De Vrije Democratische Partij (VDP) van de voormalige Zaanse snackbarhouder Burhan Gökalp heeft weer stof doen opwaaien. Nadat hij in december bekend maakte mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen en in januari tijdelijk in hechtenis werd genomen, heeft de als anti-Joodse bekend staande Gökalp nu een advertentie in de Volkskrant geplaatst. Het valt op dat hij daar geen anti-Joodse en anti-homo-uitlatingen doet. Mogelijk is dit zo omdat zeker 35 mensen eerder een klacht hebben ingediend wegens discriminatie. Het Zaanse antidiscriminatiebureau deed daarna aangifte tegen de Turkse Zaankanter. Op Twitter stelde de VDP later dat de arrestatie het gevolg is van het ‘niet verwijderen van een aantal verkiezingspunten van onze partij’.

Het begon allemaal in december toen bleek dat de Zaanse snackbar Grillfish was omgetoverd tot een politieke partij. Gökalp kreeg veel kritiek over zich heen na een filmpje op Youtube waarin hij zich tegen Joden en homoseksuelen keerde. Ook is Gökalp tegen het koningshuis. Onlangs kondigde hij aan te adverteren in landelijke dagbladen. Nadat de Telegraaf en Metro een advertentie van de VDP hadden geweigerd, wilde de Volkskrant wel een paginagrote advertentie plaatsen. Dit gebeurde vrijdag. Echter, daarop ontbraken de controversiële standpunten over homo’s en Joden. Wie naar de site van de VDP gaat, stuit onmiddellijk op het afschaffen van het homohuwelijk. De anti-Joodse voorstellen staan er niet op, maar op de flyers van de partij staan ze wel degelijk.

Op Facebook schreef de VDP eerder dat Joden hun eigen volk afgeslacht hebben en ze Adolf Hitler zelf aan de macht hebben geholpen. ‘Joden zijn erger dan de duivel,’ zo staat ook op de Facebookpagina van de VDP. Voor homoseksuelen en lesbiennes heeft de partij van Gökalp evenmin begrip. ‘Homoseksualiteit in Nederland, is een besmettelijke ziekte, waar we met SPOED van af moeten. Anders hebben we geen nieuw nageslacht meer!’ meldde de partij van de Turkse Nederlander op haar Twitter-account. Tevens pleit hij voor het afschaffen van het homohuwelijk, want ‘als alle mensen homo worden, zijn er straks geen mensen meer over.’

Gökalp werd in januari opgepakt, maar het was niet de eerste keer zijn dat hij in aanraking kwam met de politie en Justitie. In 2010 kreeg hij agenten over de vloer wegens het vermoeden van drugshandel in zijn pand. Met de gemeente Zaanstad lag hij overhoop om een gokautomaat die hij wilde exploiteren bij de lokale Stichting Hulpinstantie. Ook heeft de partij een eigen Youtube-kanaal, waarin de leider zijn mening over Joden, homo’s en het Koninklijk huis uit de doeken doet.

Categorie:

Home » Geen Joden en homo’s in advertentie VDP