Turken vinden Joodse begraafplaats in Izmir

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De ontdekkingt vond deze week plaats in de wijk Sümer, nabij het centrum van Izmir. Het gaat om graven en botten van Joden, die allemaal zo’n zeven meter onder grond liggen. Toevalligerwijs ligt begraafplaats op een steenworp afstand van het Archeologisch Museum van de stad. De botten zijn opgegraven en aan de Joodse gemeenschap van Izmir gegeven. De grafstenen zijn wel blijven liggen. Het ministerie van Cultuur moet nog toestemming geven om de graven te mogen verwijderen.

Voorzitter Jak Kaya van de Joodse gemeenschap in Izmir wil de botten laten begraven in de wijk AltındaÄŸ, waar zich de huidige Joodse begraafplaats bevindt. “We wachten nog met de herbegravenissen totdat we zeker weten dat alle graven gevonden zijn”, aldus Kaya. “We weten in ieder geval dat deze begraafplaats tot in de 19de eeuw dienst heeft gedaan. Zelfs tot in de jaren dertig van de vorige eeuw konden hier nog Joden begraven worden. Daarna zijn we begonnen met begraven de wijken GürçeÅŸme and AltındaÄŸ.”

In de wijk Sümer moeten 39 panden verdwijnen, waaronder drie gebouwen die officieel geregistreerd zijn als cultureel erfgoed. In Turkije is het niet ongewoon dat oude gebouwen moeten wijken voor nieuwbouw. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Turken vinden Joodse begraafplaats in Izmir