Vader Gilad Shalit spreekt zich uit over aanval op Hamas

Noam Shalit, de vader van de in juni 2006 door Hamas ontvoerde Gilad die vorig jaar vrijkwam, sprak zich gisteren op de Israëlische televisie uit over de militaire acties tegen Hamas. Tijdens de recente Israëlische aanvallen op Gaza zijn volgens Palestijnse bronnen 13 Palestijnen omgekomen en is Hamasleider Ahmed Jabari met een gerichte aanslag door het Israëlische leger geliquideerd. Het was dezelfde Jabari die zes jaar geleden de ontvoering van Gilad in gang had gezet.

Volgens de vader van Gilad moet de aanslag op Jabari in een bredere context worden gezien. Het gaat niet alleen om Jabari, maar de Israëlische strijd tegen terreurorganisatie Hamas.  Noam Shalit zei tegen televisiekanaal Channel 2: “Het is niets persoonlijk. We zoeken geen wraak. Het gevecht tegen terreur gaat door en wij staan achter het leger van Israël.” Wel waarschuwt Noam Shalit dat een militaire actie op zichzelf de situatie niet zal veranderen: “Hamas zal niet verdwijnen en Gaza ook niet.”

De afgelopen 24 uur zijn er 132 raketten vanuit Gaza in Israël terecht gekomen. Israël heeft zeker 100 terreurdoelen in Gaza  geraakt.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Vader Gilad Shalit spreekt zich uit over aanval op Hamas