Volgelingen Berland terug in Limburg

L1

De volgelingen van de Israëlische rabbijn Eliezer Berland zijn sinds woensdag neergestreken in het Limburgse dorp Maasbree. Daar zijn ze terecht gekomen op recreatiepark Breebronne, zo meldt de Limburgse zender L1 op basis van een nieuwsbrief van het park. De verwachting is dat de groep hier enkele weken zal verblijven. De volgelingen hebben een voormalige speelhal van de directie ter beschikking gekregen voor hun religieuze activiteiten. Vooralsnog klagen de inwoners van Maasbree niet over overlast.

Ruim een week geleden is de groep vertrokken uit het Noord-Gelderse dorp Oldebroek, waar ze in een voormalig asielzoekerscentrum verbleef. Rabbijn Berland (77), ook wel de ‘seksrabbijn’ genoemd, verblijft al een tijdje in Amsterdam. Voor de komst van de volgelingen naar Gelderland, bivakkeerden ze onder meer in Baarlo en Susteren (beiden Limburg) Heinkenszand (Zeeland) en op Texel. Ook is de groep enige tijd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert geweest. Een kortstondig verblijf in België kan eveneens worden toegevoegd aan het rijtje van verblijfplaatsen. Verder werd onlangs bekend dat ze een klooster in Limburg wilden bezetten. De groep staat er om bekend overlast te veroorzaken bij omwonenden.

Berland wordt in eigen land al ruim twee jaar gezocht vanwege mogelijke mishandeling en ontucht met jonge meisjes. De rabbijn werd in september aangehouden op Schiphol, maar kort daarna werd hij onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Berland noemt de beschuldigingen leugens en zegt dat er in Israël valse verklaringen zijn afgelegd. Onlangs oordeelde de rechtbank in Haarlem dat hij toch moet worden uitgeleverd aan Israël. De rabbijn mag in Nederland blijven zolang zijn beroepszaak tegen die uitlevering loopt. Dit kan nog maanden duren. Vermoedelijk zal de zwerftocht van de orthodoxe Joden duren tot het moment komt dat hun geliefde rabbijn in het vliegtuig naar Israël stapt.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Volgelingen Berland terug in Limburg