Vrijwilligers knappen wijk in Jeruzalem op

christenenvoorisrael.nl
christenenvoorisrael.nl

De buurt werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw gebouwd voor gevluchte immigranten uit Arabische landen. Vandaag de dag wonen er in Kiryat HaYovel veel gepensioneerden, alleenstaande moeders, immigranten, ultraorthodoxe Joden en studenten. Velen van hen hebben het financieel niet breed.

Deze week heeft een groep van zeven Nederlanders onder meer in een trappenhuis van een flatgebouw de leuningen zwart geverfd en de muren wit en lichtroze geschilderd. Sommigen deden ook nog andere klussen. Ze knipten bijvoorbeeld de haren van bewoners of hingen kastjes op.  De vrijwilligers, veelal leden van Christenen voor Israël, benadrukken dat ze het werk doen uit liefde voor Israël. “Het mooie is dat je met de mensen zelf spreekt”, zegt Otto Woudwijk, een van de vrijwilligers. Dat vindt ook pabo-studente Johanna Nicolai: “De vorige keer toen ik in Israël was, was ik alleen maar op vakantie. Nu leer ik de cultuur kennen, we hebben bijvoorbeeld al gesprekken met een rabbijn gevoerd.”

Ook de Israëliër Avi Lanpner verft mee. Hij vertelt dat hij ervoor zorgt dat de vrijwilligers te eten en te drinken krijgen en dat hij zorgt voor de materialen die ze nodig hebben. “Ze werken van 9.00 tot 16.00 uur. Maar ze hoeven om 16.00 uur niet op te houden. Soms willen ze doorwerken. De een heeft meer energie dan de ander.”

Bron: Joodse Omroep

Categorie:

Home » Nieuws » Vrijwilligers knappen wijk in Jeruzalem op