Israëlische minister uit zware kritiek op Belgen

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De Israëlische minister Yisrael Katz van Inlichtingen (Likoed) heeft kritiek geuit op de wijze waarop België de terreur van Islamitische Staat (IS) benadert. “Als de Belgen chocola blijven eten en van het leven genieten, en niet inzien dat een aantal moslims in hun land terroristische aanslagen voorbereidt, dan kunnen ze hen nooit adequaat bestrijden,” aldus Katz, die op de radio zijn visie heeft gegeven op de terreuraanslagen van IS bij onze zuiderburen. “De Belgen moeten vastleggen met welke vijand ze te maken hebben.”

Volgens de minister zijn Europa en de Verenigde Staten niet klaar voor het bestrijden van de terreur waar ze momenteel mee te maken hebben. “Zolang je geen gezamenlijke definitie van het probleem hebt, kun je nooit een mondiale strijd voeren tegen IS,” meent Katz. In Israël gaat het leven ook door, maar maken mensen zich geen illusies. “Dat heeft te maken met onze inschatting van de vijand. De Europeanen en Amerikanen doen dat nog niet goed genoeg.” Katz komt vooralsnog niet met oplossingen voor het westen.

De Likoed-politicus is sinds 14 mei 2015 minister van Inlichtingen, Atoomenergie en Vervoer in het kabinet Netanyahu IV. Hij is al ruim twintig jaar actief in de Israëlische politiek. In 1996 werd hij net niet verkozen in de Knesset. Wel kon Katz twee jaar later  ter vervanging van Ehud Olmert in het parlement zitting nemen, een positie die hij nog steeds bekleedt. Sinds 2003 was hij verschillende malen minister, waaronder op het ministerie van Landbouw en Landelijke Ontwikkeling. Ook was hij als eens minister van Vervoer, Nationale Infrastructuur en Wegveiligheid. Katz heeft tevens een master in de politieke wetenschappen.

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Israëlische minister uit zware kritiek op Belgen