Waterkanon maakt einde aan anti-Israël-betoging

Waterkanon bij ambassade Israël Ukkel (beeld VRT)

De Belgische oproerpolitie heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan een betoging tegen Israël voor de deur van de Israëlische ambassade in Ukkel. Daar weigerden anti-Israël-activisten te vertrekken nadat de politie duidelijk had gemaakt dat zij er niet meer konden demonstreren. De opgefokte menigte moest worden verjaagd omdat ze anders de Israëlische ambassade hadden kunnen aanvallen of bestormen.

Het was dinsdag onrustig in Ukkel, een deelgemeente van de Belgische deelstaat en hoofdstad Brussel. Anti-Israëlbetogers, zichtbaar van Arabische komaf, waren in de wijk van de ambassade van Israël samengekomen om tegen het land te demonstreren. De Mobiele Eenheid had de straat al deels afgezet, maar dat kon niet verhinderen dat de mensen steeds dichterbij kwamen.

De betoging, die vooraf groots was aangekondigd op sociale media en honderden mensen trok, begon relatief rustig, maar werd gewelddadig. De activisten gaven geen gehoor aan de oproep om te vertrekken en begonnen met voorwerpen te gooien naar de politie, aldus de burgmeester van Ukkel tegen de VRT. Algauw werden traangas en het waterkanon ingezet. Ook hadden de activisten geen toestemming gekregen om te demonstreren.

Airsoftgranaat

De ambassade van Israël in Ukkel wordt extra goed beschermd, onder meer omdat die vrijdag werd aangevallen met een airsoftgranaat. Rond half zes ‘s ochtends heeft een onbekende man die gegooid. De politie kwam ter plaatse en bracht de dienstdoende parketmagistraat op de hoogte. Het laboratorium van de federale gerechtelijke politie kwam langs. De man werd niet gepakt, maar het onderzoek loopt nog.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Waterkanon maakt einde aan anti-Israël-betoging