Zandtovenaar genomineerd voor een Rockie

Het televisieprogramma ‘De Zandtovenaar en de Oorlog’ van de Joodse Omroep en RKK is genomineerd voor de Rockie Award, een prestigieuze prijs van het internationale tv-festival BANFF World Media Festival in Canada.

‘De Zandtovenaar en de Oorlog’ is een tv-special waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde verhaal tekent van Herman Silbernberg. Na de arrestatie van zijn ouders wist hij met zijn zusje Roos naar België te ontsnappen. Silbernberg zat op talloze onderduikadressen, moest schuilen voor de bombardementen en trok langs de slagvelden op zoek naar een veilig heenkomen. Na de bevrijding keerde Silbernberg terug naar Nederland. Hij legde zelf zijn gebeurtenissen vast in fraaie tekeningen met bijbehorende verhalen.

Ook vijf andere Nederlandse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn genomineerd: de telefilm ‘Jongens’ (NTR); de dramaserie ‘Ramses’ (AVROTROS); de Zappbios-animatie ‘Munya in mij’ (VPRO); de documentaire ‘In de rij voor Anne Frank’ (NOS) en het jeugdprogramma ‘Mensjesrechten’ (IKON).

De winnaars worden 10 juni tijdens het festival bekend gemaakt [dv].

Categorie: |

Home » Cultuur » Media » Zandtovenaar genomineerd voor een Rockie