Dé online community van Joods Nederland. 11 Av 5778 · 23 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Zware beveiliging bij Pride in Jeruzalem

De politie van Jeruzalem is bezig met het voorbereiden van zware beveiliging langs de route van de Pride in Jeruzalem. Twee jaar geleden werd Shira Banki daar vermoord door een ultra-orthodoxe Jood.

Honderden politieagenten, grenspolitie, hulptroepen en vrijwilligers zullen vanmiddag langs de geplande route en zijstraten, en op verzamelpunten van de Jeruzalemse Pride worden opgesteld. Er worden duizenden deelnemers verwacht.

Alle deelnemers aan de parade zullen worden gefouilleerd. Wapens van welke aard dan ook zijn verboden en de politie zegt zowel geüniformeerde agenten als ‘stillen’ langs de route te zullen stationeren. De toegang tot de route wordt beperkt: mensen mogen alleen instromen op de verzamelplaatsen in Liberty Bell Park en op Paris Square.

De deelnemers verzamelen zich in Liberty Bell Park en de demonstratie begint om 18 uur richting Plumer Plein. Vervolgens wandelen de demonstranten door Keren Hayesod Straat, King George Straat, Hillel Straat en Menashe Ben Israël Straat, om te eindigen in het Onafhankelijkheidspark. Vanaf vier uur worden deze straten en de omringende afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X