Vijftien Nobelprijswinnaars bijeen in Israël

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

‘s Werelds meest vooraanstaande wetenschappers zijn vanaf zondag in Jeruzalem bijeen voor de 1st World Science Conference Israel.  Op de ‘geniale’ gastenlijst staan maar liefst vijftien Nobelprijswinnaars en vierhonderd academici uit alle delen van de wereld. Zij komen naar Israël om ‘samenwerking en een gevoel van wederzijdse verantwoordelijkheid voor de toekomst te bevorderen’, aldus de organisatoren.

Onder de Nobelprijslaureaten bevinden zich onder meer de Amerikaanse professoren Richard Roberts (geneeskunde, 1993) en Steven Chu (natuurkunde, 1997) en de Russische professor Zhores Alferov (Natuurkunde, 2000). Ook verschillende Israëlische winnaars zullen er zijn, waaronder professor Robert Aumann (wiskunde, 2005) en Professor Ada Yonath (Scheikkunde, 2009). Ze zullen master classes geven tijdens de vijf dagen durende conferentie.

Delegaties uit 71 landen nemen deel aan de conferentie, waaronder deelnemers uit Myanmar, Zuid-Soedan, Ghana, Thailand, Turkije en Zuid-Afrika. “Wetenschappelijk onderzoek is international en a-politiek. En Jeruzalem staat centraal in verschillende culturen”, zegt Professor Roger Kornberg, voorzitter van WSCI’s Academische Commissie. De organisatie hoopt met de conferentie in Israël “ambassadeurs te creëren voor wetenschappelijk onderzoek en voor tolerantie en begrip” [bl].

Categorie:

Home » Nieuws » Wetenschap en digitaal » Vijftien Nobelprijswinnaars bijeen in Israël