Aantal veganisten in Israël rijst de pan uit

Youtube (dv)

Het aantal veganisten – mensen die geen vlees- of visproducten eten – in Israël is de laatste jaren enorm toegenomen. Ging het een aantal jaar geleden om enkele tienduizenden, nu zijn er in het land zeker 300.000. De Joodse spijswetten maken het voor Israëli’s makkelijker om voor veganisme te kiezen, maar ook stappen mensen over van het vegetariër zijn naar het veganisme.

Met name in Tel Aviv groeit de belangstelling in veganistisch eten. “Toen we net open gingen waren er ongeveer 20.000 veganisten in de stad en nu, drie jaar later, zijn het er circa 40.000”, vertelt chefkok Harel Zakaim van het Zakaim restaurant. Hij heeft een goed lopende zaak. De Britse krant Daily Mail heeft de stad verkozen tot de veganistische hoofdstad van de wereld. De trendy omgangscultuur in Tel Aviv speelt tevens in op de gezondheidshype die in meerdere landen aan de gang is.

Naast Harel onderschrijft ook eigenaar Uri Mizrahi van restaurant 24 Rupee dat het aantal veganisten is toegenomen. “Toen wij twaalf jaar geleden open gingen, waren er alleen maar vegetariërs. Tegenwoordig is dat veranderd en zijn mensen overgestapt op het veganisme. Daar zijn wij op ingestapt. We hebben onze kaart aangepast. Dat hebben we gedaan door soms naar India te gaan en nieuwe ingrediënten en gerechten te vinden”.

Categorie:

Home » Cultuur » Culinair » Aantal veganisten in Israël rijst de pan uit