Aardappelboeren Israël profiteren van EU-tekort

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Israëlische aardappeltelers profiteren van de kleinere voorraden op de Europese aardappelmarkt. Het exportseizoen begon twee weken eerder dan normaal en de partijen aan aardappelen leveren meer op, zo meldt Freshplaza.com. Normaal gesproken start de export van deze groente uit Israël begin april en loopt het tot en met juni.

Normaal gesproken zijn er lokale aardappelen op de Europese markt die voor lage prijze worden aangeboden. In dat geval is er voor aardappelen uit Israël weinig ruimte. Maar de kleine Europese voorraden van dit jaar bieden mogelijkheden voor de aardappelen uit Israël. Het land levert ze nu volop aan Europa en tegen een hogere prijs. De Israëlische oogst werd enige tijd geleden nog bedreigd door een sprinkhanenplaag, maar de overheid en landbouwsector wisten de beesten op tijd een halt toe te roepen.

Ook zijn biologische wortels uit Israël in trek. De export van dit product is nu aan de gang en duurt nog tot in juni. De wortels worden vooral naar de Europese Unie geëxporteerd. 

Bron: Freshplaza.com

Categorie:

Home » Nieuws » Aardappelboeren Israël profiteren van EU-tekort