Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Amstelveen wil ook Joods Akkoord

Net als in Amsterdam willen ook de politieke partijen in Amstelveen een zogenoemd Joods Akkoord gaan sluiten. Het akkoord zou donderdag ondertekend moeten worden. Dit is te lezen op de blogsite AmstelveenZ.

Verschillende media waaronder Het Parool meldden eerder al dat in Amsterdam de partijen D66, VVD, SP, GroenLinks, PvdA, Forum voor Democratie, CDA, SGP, PvdD, Partij van de Ouderen, ChristenUnie en 50Plus afgelopen dinsdagavond tijdens een debat van de Joodse Gemeente Amsterdam het Joods Akkoord hebben ondertekend. De gebeurtenissen rond kosjer restaurant HaCarmel op de Amstelveenseweg worden genoemd als aanleiding voor het akkoord.

HaCarmel werd onlangs in korte tijd drie keer belaagd. Zo sloeg onder meer een Palestijnse man met een knuppel een ruit van het Israëlische restaurant aan diggelen. Later werd er bij HaCarmel opnieuw geprobeerd om vernielingen aan te brengen.

De bedoeling van het akkoord is dat de Joodse geschiedenis wordt gekoesterd en de belangen van de Joodse bewoners in Amstelveen worden versterkt. Bert de Pijper, lijsttrekker van de ChristenUnie, meldt vandaag op Twitter dat verschillende politieke partijen in Amstelveen op donderdag 18 maart van plan zijn om het Joods Akkoord te  ondertekenen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X