Anti-Israël-activisten voor de deur bij AVROTROS

Eurovisie Songfestival Israël (EBU)

Ondanks de gegarandeerde deelname van Israël aan het Eurovisie Songfestival in Mälmo weten anti-Israël-activisten van geen ophouden. Donderdag staat een groep voor de deur van AVROTROS, de omroep die namens Nederland de deelname en afvaardiging aan het liedjesfestijn organiseert. De demonstranten eisen dat de Nederlandse inzending – Joost Klein – wordt teruggetrokken omdat Israël meedoet. Dat gaat niet gebeuren.

De extreemlinkse groep Rood Hilversum/Het Gooi zal op donderdag 2 mei op de stoep staan bij AVROTROS, zo kondigde een woordvoerder zondag aan. Zo willen ze ‘de genocide door Israël in Gaza’ aankaarten, zegt zij. Het gaat volgens haar om een lokale demonstratie die niet is gelieerd aan de socialistische jongerenpartij Rood. Ze verwacht enkele tientallen deelnemers, aldus het AD.

In een persbericht van de groep staat: ‘Wij roepen AVROTROS, haar medewerkers en Joost Klein op om te kiezen voor gerechtigheid en menselijkheid’. Een woordvoerder van de omroep laat aan de krant weten dat deze mensen vrij zijn om te mogen demonstreren, ‘ook bij ons’, maar dat de Nederlandse bijdrage niet op de tocht staat. Eerder al gaven zowel Klein als AVROTROS aan gewoon te zullen deelnemen aan het Songfestival.

In een eerder persbericht van de omroep staat: ‘Het Eurovisiesongfestival is een apolitiek muziekfestival en geen wedstrijd tussen de regeringen van landen. Dit is dus ook niet de plek waar dit diepgewortelde conflict kan worden opgelost’. Ook de Eurovision Broadcasting Union (EBU) staat pal achter de deelname van Israël aan het liedjesfestijn.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Cultuur » Showbizz » Anti-Israël-activisten voor de deur bij AVROTROS