Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Antisemitische scheldpartij tennisveld niet onbestraft

“Breng maar een bezoekje aan de Dossinkazerne in Mechelen.” Dat was begin september 2016 het verdict van de tuchtkamer van Tennis Vlaanderen na een antisemitische scheldpartij op een tennisveld. Dat bezoek heeft de man ondertussen gedaan. “Ze hadden jullie allemaal moeten vergassen”, riep Alain V., lid van de Brasschaatse tennisclub RUA, toen gefrustreerd naar een Joodse tegenspeler tijdens een VTV-interclub toernooi op de tennisvelden van club De 7de Olympiade op het Kiel, begin juli 2016. De straf voor Alain V. kwam bovenop een jaar effectieve tennisschorsing. Als hij bovenstaand bezoek niet zou uitvoeren, kwam er nog eens een jaar schorsing bij.

Doorgangskamp
Maar Alain V. heeft intussen de bewijzen voorgelegd dat hij effectief naar de Dossin-kazerne is geweest, een voormalige legerkazerne in Mechelen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter werd gebruikt als doorgangskamp om Joden en zigeuners naar Auschwitz te transporteren. “Hij heeft zelfs geprobeerd om met de Joodse man in kwestie samen te gaan”, vertelt Frank Muts, voorzitter van het gewest Tennis Vlaanderen.

Snel
“We zijn heel tevreden met de afwikkeling van het incident”, gaat Muts verder. “Die dingen kunnen we niet tolereren. Voor ons was dit ongezien, daarom dat we er zo snel werk van hebben gemaakt en niet op het gerecht wilden wachten. We vonden dit vonnis ook rechtvaardig. We vermoeden dat andere spelers terecht meer op hun hoede zullen zijn.” Alain V. is nog “buiten strijd” met een effectieve tennisschorsing tot en met 30 juni 2017. De boete van 200 euro had hij al betaald. Het Forum der Joodse Organisaties is eveneens erg tevreden. “Het gerecht kan een voorbeeld nemen aan Tennis Vlaanderen. Wij zeggen al langer dat antisemitisme onbestraft blijft.”‘

Bron: HLN

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X