Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Apple aangeklaagd door Israëlisch bedrijf

Een Israëlisch bedrijf heeft een aanklacht ingediend tegen Apple. Het bedrijf zegt dat de tech-gigant zijn gepatenteerde technologie voor telefooncamera’s gebruikt bij twee iPhone-modellen. Dit meldt het persagentschap JTA.

Corephotonics, een in Tel Aviv gevestigde startup die in 2012 is opgericht door professor David Mendlovic van de Universiteit van Tel Aviv University, diende de aanklacht afgelopen maandag in. Het betreft de iPhone 7 Plus en de iPhone 8 Plus.

Volgens MacRumors, een website die zich specialiseert in nieuws en nieuwtjes over de producten van Apple, stelt in de aanklacht dat deze onderneming inbreuk heeft gemaakt op vier patenten van Corephotonics: twee die betrekking hebben op het samenstellen van mini-telefotolenzen, één op de zoomfunctie van digitale camera’s en eentje op een hoge resolutie imaging-systeem.

De aanklacht beschrijft hoe Corephotonics contact zocht met Apple voor een licentie voor zijn technologie en aanvankelijk zeer werd geprezen tot de relatie mis liep. “De hoofd-onderhandelaar van Apple sprak zijn minachting uit voor de patenten van Corephotonics en vertelde dr. Mendlovic en anderen dat, zelfs als zijn onderneming inbreuk zou maken op patenten, het jaren en miljoenen dollars aan proceskosten met zich mee zou brengen voordat Apple misschien iets zou moeten betalen,” aldus de tekst van de aanklacht.

Corephotonics eist een niet gespecificeerd bedrag om zijn proceskosten en schade te dekken. Het bedrijf wil ook dat Apple per direct het gebruik van zijn gepatenteerde technologie staakt.

De nieuwste telefoon, de iPhone X, is net uitgebracht, maar deze maakt geen onderdeel uit van de aanklacht omdat deze al klaar was voor het nieuwe model vorige week in de handel kwam. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X