Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Arrestaties na antisemitisch gescheld in München

Zes mensen worden aangeklaagd wegens aanzetten tot haat nadat zij antisemitische scheldwoorden schreeuwden naar passagiers in een bus in München. Slechts twee passagiers, een stel uit München, probeerden tussenbeide te komen.

De daders zijn volgens de berichtgeving in lokale kranten tussen de 18 en 33 jaar en komen uit München en het nabij gelegen Ebersberg. Zij schreeuwden antisemitische scheldwoorden naar passagiers in de volle bus. De politie vertelde dat getuigen later zeiden dat onder de ‘meest onschuldige’ kreten het beruchte ‘Juden raus!’ was geroepen.

De meeste passagiers deden helemaal niets. Nadat een vrouw de groep aansprak en hen vroeg op te houden, richtten de daders hun scheldpartij op haar. De politie zei dat alleen de tussenkomst van haar vriend verdere escalatie voorkwam.

De buschauffeur stopte de bus op de Donnersberger Brug en belde de politie, aldus de Süddeutsche Zeitung. De zes werden gearresteerd en worden aangeklaagd wegens het aanzetten tot haat en het beledigen van passagiers. Geen van de daders stond bekend als lid van een extreem-rechtse groep.

Volgens de persdienst JTA is de antisemitische criminaliteit in de staat Beieren toegenomen. In 2016 werden in Beieren 176 antisemitische misdrijven gemeld, een toename van 33 procent vergeleken met het jaar daarvoor. In de hoofdstad München was de toename zelfs vijftig procent: van 24 incidenten in 2015 tot 37 vorig jaar. Alle daders hadden een extreem-rechtse achtergrond. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X