Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Bar Refaeli ontvangt Spaanse award

Het Israëlische topmodel Bar Refaeli heeft in Spanje een bijzondere prijs ontvangen. Van het Spaanse reismagazine Conde Nast Traveler heeft ze de Invloedsprijs gekregen voor haar inzet om Tel Aviv bij toeristen te promoten. Dit gebeurde in het kader van een groot artikel in het maandblad over die stad, waarvoor het model een fotoshoot liet maken in haar thuisstad. Op een promotieavond, waar ook burgemeester Ron Huldai van Tel Aviv bij aanwezig was, werd Refaeli verrast met de award. Eerder, in 2015, ontmoette Huldai de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Refaeli was bijzonder vereerd met de prijs. Ze kwam het podium op in een zwarte robe die haar zwangerschap duidelijk maskeerde. In haar toespraak verontschuldigde ze zich dat ze geen Spaans verstaat en ging ze meteen over op het Engels. “Het is een grote eer voor mij om hier te staan en deze prijs te ontvangen. En ja, ik denk dat ik de beste baan in de wereld heb waar ik over de wereld mag reizen om mijn geliefde stad Tel Aviv te promoten. Het is de stad waar ik woon en waar ik van houd. Op de foto’s kunt u zien hoe dat tot uiting komt”, aldus het model die een groot applaus kreeg.

Supermodel Refaeli komt vaker in het nieuws. Vaak haalt ze de roddelrubrieken die uitgebreid schrijven over haar liefdesleven en in 2015 veroorzaakte ze een rel met haar huwelijk. Voor die happening vroeg ze om een vliegvrije zone. Het wereldberoemde model was bang dat er vanuit de lucht foto’s van haar bruiloft zouden worden gemaakt die vervolgens voor veel geld zouden worden door verkocht.  De  Israëlische bevolking vond haar verzoek te ver gaan en de regering zag uiteindelijk af van een speciale behandeling van de aanstaande bruid.

Refaeli wordt geregeld in Israël ingezet als boegbeeld om het land te promoten. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X