Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Barbra Streisand vindt Hollywood seksistisch
‘Barbra Streisand vindt Hollywood behoorlijk seksistisch. Het seksisme heeft haar naar haar eigen zeggen zelfs Oscarnominaties voor haar films Yentl en The Prince of Tides gekost. De 75-jarige zangeres en actrice vertelt in een interview tijdens het Tribeca Film Festival in New York dat haar carrière heeft geleden onder seksisme, schrijft filmblad Variety.

“Er waren veel ouderen”, aldus de actrice. “Zij wilden geen vrouwelijke regisseur zien.” Streisand regisseerde in 1983 haar eerste speelfilm Yentl, waarin ze ook de hoofdrol speelde. “Ik weet ook niet hoeveel vrouwen een vrouwelijke regisseur wilden zien”, voegde ze er op het podium van het filmfestival aan toe. Volgens Streisand is jaloezie en competitief gedrag deels te danken aan vrouwen die zich tegen “hun eigen geslacht keren”.

Na Yentl nam ze een lange pauze van de filmindustrie. “Ik moet gekwetster zijn geweest dan ik dacht, want ik wilde jarenlang niet regisseren”, zegt Streisand. Acht jaar later maakte ze The Prince of Tides als regisseur. Ook daarvoor kreeg ze geen Oscarnominatie. “Er zijn nu nog te weinig vrouwelijke regisseurs. Ik vind het fantastisch als ik een vrouwennaam op de titelrol zie staan als regisseur en dan wil ik graag dat het goed is.”‘

Bron: NU



 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X