Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Dotan maakt line up 7 Layers-festival bekend

De zanger Dotan heeft de line up van de tweede editie van het Amsterdamse festival 7 Layers bekendgemaakt. Dat deed hij samen met de organisatie van poptempel Paradiso, waar het evenement dit jaar onder andere is. Dotan is de drijvende kracht achter het festival waar singer-songwriters hun ei kwijt kunnen en solo kunnen optreden. Dit jaar doen er veel nieuwe namen mee. Er zitten gevestigde muzikanten bij zoals Seafret, Lisa Hannigan, Isaac Gracie en Charlie Cunningham; maar ook opkomend internationaal talent. Veel artiesten geven op speciaal verzoek solo-optredens in plaats van met een band.

Dotan is erg tevreden met de gang van zaken en de line up. “Mijn wishlist voor het 7 Layers Festival is echt heel lang”, verklaart hij. “De meeste artiesten die daar op staan volg ik al jaren. Ik vind het echt fantastisch dat het is gelukt om een aantal daarvan nu naar het festival te halen. Er is tegenwoordig zoveel overgeproduceerde muziek. Daarom vind ik het erg belangrijk om muziek in zijn puurste vorm te laten horen en het is super mooi om te merken dat hier nog steeds een groot publiek voor is.” Onder de nieuwe namen behoren ook Dustin Tebbutt, Mani Orrason, Rosie Carney en Sara Hartman.

Het festival beslaat twee dagen en zit vol muziek. De lat ligt hoog. Dotan: “Er wordt best wat gevraagd van de artiesten die tijdens het festival spelen. Velen treden normaal gesproken met een band op, maar hier stellen ze zich heel kwetsbaar op door solo te spelen. Het is soms lastig om ze zo ver te krijgen, maar het resultaat is vaak een magische ervaring voor zowel het publiek als de singer-songwriter zelf.” Eerder werden onder andere Luke Sital-Singh, Lucy Rose, Mahalia en Lewis Watson bevestigd. Het 7 Layers Festival is op diverse locaties in Amsterdam, waaronder Paradiso, de Vondelkerk en De Duif.

Zanger Dotan was in 2014 de succesvolste artiest van Nederlandse bodem. Ook maakte hij de song van het jaar en ontving hij een Edison voor zijn werk, waar hij sinds eind jaren 2000 mee bezig is. Dotan kwam in 1986 in Jeruzalem ter wereld als jongste telg van de Joodse kunstenares en Bekende Nederlander Patty Harpenau. Hij groeide op in Amsterdam. Eind 2009 benaderde hij producers Martin Terefe en Sacha Skarbek. Hierop kreeg hij een uitnodiging om met hen in Londen te gaan werken. Begin 2010 tekende hij een contract bij de EMI Group. Dit resulteerde in opnames voor zijn debuutalbum Dream Parade.

Daarna ging het snel met Dotan. Zo werd hij twee jaar achtereen tot Serious Talent verkozen door popradiozender 3FM en in 2012 verzorgde hij het voorprogramma van de Ierse zangeres Sinaed O’Connor in Paradiso. Twee jaar later kwam zijn eerste studioalbum 7 Layers uit met de single Home. Deze plaat werd een internationale hit. Het album 7 Layers verkocht meer dan 20.000 exemplaren en Dotan ontving hiervoor op 25 augustus 2014 een gouden plaat. In september 2014 zong de zanger Home tijdens de nationale herdenkingsconcert The Bridge to Liberation in Arnhem. Vanaf maart 2015 toerde hij door Europa en trad daarbij onder meer op op festivals zoals Pinkpop en Rock Werchter. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X