Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Baron Cohen neemt Sarah Palin in het ootje

Politica Sarah Palin is in het ootje genomen door de Britse komiek Sacha Baron Cohen, bekend van Borat en Ali G. De Joodse komediant deed zich voor als een gehandicapte oorlogsveteraan, zittend in een rolstoel, die een documentairefilm aan het maken was voor een Amerikaanse zender. Palin liet zich door Baron Cohen strikken en reisde heel Amerika door om samen met haar dochter Pepper geïnterviewd te worden. Toen de Republikeinse politica Baron Cohen in Washington DC ontmoette en daar ontdekte dat het ging om een grap, toonde zij geen humor.

De boze Palin meende dat de komiek de spot dreef met Amerikaanse veteranen. “Uit respect voor wat ik dacht, dat een serieus gesprek was met iemand die in het leger heeft gezeten, zat ik het lange interview uit; dat vol sarcasme zat,” aldus Palin op haar Facebook-pagina. Na verloop van tijd had ze er tabak van. Ze deed haar microfoon af en verliet eigenhandig de studio. Palin eist dat Baron Cohen en tv-zender CBS de opbrengsten van de show doneren aan de Amerikaanse veteranen. “Maak politici en onschuldige publieke figuren zoveel belachelijk als je wilt, maar hoe durf je mensen te bespotten die hebben gevochten voor ons land? Wat enorm ziek.”

Tevens vindt Palin dat ze na het interview met opzet naar de verkeerde luchthaven in Washington DC was gebracht, waardoor ze haar vlucht naar Alaska zou missen. ‘Ik schrijf dit omdat dit het zoveelste voorbeeld is van de zieke cultuur in de media- en entertainment-industrie van tegenwoordig,’ aldus de ex-gouverneur van de Pan Handle State. Niet alleen Palin werd voor de gek gehouden, want Baron Cohen interviewde ook oud-vice-president en voormalig Defensieminister Dick Cheney, oud-generaal David Petreaus en senator Bernie Sanders. Aan Cheney vroeg Baron Cohen om zijn ‘waterboard-uitrusting’ te signeren.

Sarah Palin werd in de jaren tachtig in haar thuisstaat Alaska bekend als een schoonheidskoningin. Later werd ze onder meer communicatievrouw, waarna ze de politiek in ging. In eerste instantie was ze burgemeester van een kleine stad. Halverwege de jaren 2000 kandideerde Palin zich voor het gouverneurschap en won ze de verkiezingen. In 2008 wist de Republikeinse presidentskandidaat John McCain haar te strikken als vice-presidentskandidaat. McCain dacht met haar een extra slag te slaan in de strijd tegen de Democraten Obama en Biden, maar na een korte opleving in de peilingen zakte McCain terug, onder meer omdat Palin inhoudelijk niet was opgewassen tegen de Democraten. In de debatten faalde ze schromelijk. Na de verloren presidentsverkiezingen van 2008 ging het politiek gezien bergafwaarts met Palin, die thans geen gouverneur meer is. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X