Belastinggeld naar jeugdworkshop Palestijnse vlaggen maken

Kinderen in Amsterdam tekenen Palestijnse vlaggen (WhatsApp)

Kinderen in Amsterdam Nieuw West kregen tijdens de herfstvakantie een bijzondere activiteit aangeboden. De Stichting Besma organiseerde een workshop Palestijnse vlaggen schilderen. Deze organisatie krijgt jaarlijks tonnen aan subsidie van de gemeente Amsterdam. Over de workshop zijn inmiddels raadsvragen gesteld.

Aan tafel

Op sociale media circuleerden in de afgelopen dagen beelden van een tiental kinderen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw West. Aan tafel zaten ze samen om Palestijnse vlaggen te schilderen. De workshop was een bezigheid voor in de herfstvakantie, zo heet het. Tegelijkertijd leverde het ook verontwaardiging op, omdat de kinderen zo een ‘politiek beladen standpunt’ moeten innemen.

Tonnen

De fractie van JA21 in de Amsterdamse gemeenteraad stelde er schriftelijke vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. Raadslid Kevin Kreuger somde eerst de jaarlijkse subsidiebedragen op: in 2020 ging er 182.000 euro naar de stichting, gevolgd door 211.928 euro in 2021 en nog eens 166.100 euro in 2022. Dit jaar kan de Stichting Besma op 166.500 euro aan gemeentegeld rekenen. Bij elkaar gaat het om tonnen aan belastinggeld.

Raadsvragen

Kreuger wil onder meer weten wat het standpunt van het college is tegenover gesubsidieerde organisaties die activiteiten voor kinderen opzetten met politiek beladen standpunten. ‘Is het volgens het college passend dat stichtingen, die financiële steun van de gemeente ontvangen, activiteiten organiseren die politiek beladen en controversieel zijn?’ vraagt Kreuger. En: ‘Onder welke voorwaarden vindt het college indoctrinatie van kinderen niet alleen geoorloofd, maar zelfs zo te prijzen dat er gemeenschapsgeld naar toe gaat?’

whatsapp

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Belastinggeld naar jeugdworkshop Palestijnse vlaggen maken