Tickets België-Israël massaal geannuleerd

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De supporters-organisatie van de Rode Duivels – het Belgische nationale voetbalelftal – kreeg tweeduizend annuleringen binnen voor de wedstrijd van dinsdag tegen Israël. Reden: de strenge veiligheidsmaatregelen. “Vroeger was het zo dat een lid dat verhinderd of ziek was zijn ticket kon doorgeven aan iemand anders”, zegt Michael Vandersteen van 1895, zoals de supporters-organisatie heet. ‘Dat is nu uitgesloten.”

Elk ticket voor deze interland staat op naam. Voor ieder kaartje moest een rijksregisternummer – paspoortnummer – opgegeven worden, hetgeen wordt gecontroleerd op de dag van de match. Vandersteen: “Daardoor hebben we al tweeduizend tickets teruggekregen. Die zullen alleen te koop worden aangeboden aan wie vroeger al eens een match van de Duivels bijwoonde. Die mensen hebben allemaal een mail gekregen met een link om een ticket te kopen. Wij verwachten zeer strenge controles.” Rugzakken en handtassen zouden dinsdag taboe zijn in het Koning Boudewijnstadion, maar de Brusselse politie wil dat bevestigen noch ontkennen. “Over de veiligheidsmaatregelen wordt niet gecommuniceerd”, zo rept een zegsman tegen het Nieuwsblad.

Toen de Israëlische club Beitar Jerusalem in juli in Charleroi speelde, gaf dat aanleiding tot het plaatselijk verhogen van het terreurdreigingsniveau van twee naar drie. Dat is niet ongewoon. Als er Joodse instellingen of Israëlische belangen mee gemoeid zijn, evalueert het Belgische Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging (OCAD) het risico en neemt ze eventueel maatregelen. Misschien is dat opnieuw het geval, maar de Brusselse politie, de aangeduide communicator, communiceert niet met het Nieuwsblad.

Volgens Vandersteen heeft het er ook mee te maken dat bij de vorige thuismatch van de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina. Daar vielen er nogal wat tickets via de parallelle markt in Bosnische handen en kwamen er Bosniërs in de Belgische vakken zitten. Dit was zonder gevolgen. Maar met het bezoek van Israël wil men dat risico niet nemen, onder meer vanwege de terreurdreiging. De Belgische autoriteiten hebben de aanslag op het Joodse Museum van Brussel nog vers in het geheugen, evenals het oprollen van terreurcellen in Verviers en de vermoedelijke terrorist, die in de Thalys-HSL van Brussel naar Parijs tegen de lamp liep.

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Tickets België-Israël massaal geannuleerd