Belgische commissaris pest Joodse agenten

De Belgische Liga tegen antisemitisme heeft een klacht ingediend tegen commissaris Geert Verhoeyen wegens antisemitische uitspraken. Hij is de chef van de hondenbrigade bij de politiezone Brussel-Zuid. Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

“Twee agenten werden in 2015 en 2016 in het kantoor van de commissaris geroepen. Daar zette hij nazimuziek op die gebruikt werd in de concentratiekampen terwijl Joden naar de gaskamer werden geleid,” zegt Joël Rubinfeld, president van de Belgische Liga tegen antisemitisme. “De twee agenten hebben Joodse voorouders. Een van de grootouders van een van de agenten is zelfs gestorven in een concentratiekamp. Paradoxaal genoeg heeft hij tijdens gesprekken met de agenten ook de Holocaust ontkend.”

De problemen zouden al vier jaar slepen. Vijf mensen van de dienst – een derde van het personeel – hebben tegen de man getuigd. “Het is iemand die Belgen van Maghrebijnse origine slecht behandelt. Sommigen kregen het verwijt ‘homo’ te zijn en de man maakte ook erg seksistische opmerkingen naar de vrouwen in zijn team toe,” aldus Rubinfeld.

Er loopt een intern en gerechtelijk onderzoek naar de feiten. In de tussentijd is commissaris Verhoeyen overgeplaatst naar een andere politiedienst.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Belgische commissaris pest Joodse agenten